Hlavní obsah

Ruce mi samy létaly, nemohl jsem je ovládat, vyděsil se Vykoukal po ráně pukem do krku

Zápas, na který jen tak nezapomene, odehrál ve čtvrtek proti Českým Budějovicím obránce Sparty Jiří Vykoukal. Ve třetí třetině se obětavé vrhl do rány Snopka, puk je ale zasáhl přímo do krku. Pohled na zkušeného zadáka, který se několik minut válí v bolestech na ledě, byl děsivý. Vykoukal se ovšem do zápasu stačil vrátit a v prodloužení nechytatelnou dělovkou vystřelil Pražanům bod navíc.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Jiří Vykoukal ze Sparty je ošetřován po zásahu pukem.

Článek

Sparta vyhrála šestý zápas v řadě, proti Českým Budějovicím jste rozhodl právě vy. Těší vás trefa v prodloužení hodně?

Hlavně jsme rádi, že bodujeme. To je důležitější než můj gól. Tenhle mančaft je silný, v kabině snad není jediný hráč, který by druhému nepřál. Dneska jsem dal vítězný gól já, počítají se ale celkové body.

To samozřejmě. Vaše trefa ale byla výstavní...

Když mi to sedne, snažím se tvrdě střílet. Teď to opravdu sedlo parádně - puk šel proti mně, ještě jsem byl rozjetý. Fakt paráda.

Ve třetí třetině vám ale bylo mnohem hůř. Při přečíslení hostů jste padl do rány Snopka a následně dlouho zůstal s bolestivou grimasou ležet na ledě. Co se tam přesně přihodilo?

Vůbec nevím. Vím jen, že vzniklo přečíslení tři na dva a pak už si nepamatuji vůbec nic, akorát jak ležím na zemi. Vůbec jsem nemohl ovládat ruce, samy mi skákaly. Prostě jsem je necítil, byl jsem jak nějaká loutka. Po chvilce to začalo přicházet k sobě, dostavilo se klasické brnění. To už jsem se uklidnil.

V první chvíli jste se musel hodně vyděsit, že?

Jak jsem to dostal, vůbec jsem nevěděl, kde jsem a co se děje. Ruce mi létaly samy, vůbec nevím proč. Během těch prvních pár vteřin jsem si myslel, že jsem na Měsíci...

Ani na okamžik jste nezauvažoval, že byste ze zápasu odstoupil?

Jak jsem přišel k sobě, říkal jsem si, že už to dohraji. Nic nebylo zlomené, jen pohmožděné. Cítil jsem i prsty, tak jsem šel hrát.

Myslíte, že jste do střely Snopka mohl spadnout šikovněji?

Viděl jsem, že tam najíždí volný hráč, proto jsem do toho chtěl skočit. Spadnul jsem tam blbě, protože dostat pukem přímo na holý krk? To je školácká chyba. Musím se na to ještě podívat.

Sparta už potřetí dokázala otočit nepříznivé skóre. Čím si tento počin, který byl v úvodu sezóny nemyslitelným, vysvětlujete?

Malinko víc si věříme, navíc víc prostoru dostává našich top šest nebo sedm útočníků. Kdyby nám někdo před šesti zápasy řekl, že ztratíme pouze dva body, říkali bychom si, že to není možné. Byli bychom rádi i za tři nebo čtyři vítězství. Šest výher potěší. Musíme ale pracovat dál s respektem k soupeřům, ne se vznášet v oblacích. Nahoru se dostává těžce, dolů to je naopak volný pád.

Reklama