Hlavní obsah

Finský hokejový obránce Malkamäki míří do Liberce

LIBEREC/TAMPERE

Finský hokejový obránce Miko Malkamäki by se mohl stát další zahraniční posilou hokejistů Liberce. Jednadvacetiletý zadák míří do kádru Bílých Tygrů na měsíční hostování z Tappary Tampere. Uvedly to oficiální internetové stránky severočeského klubu.

Článek

Malkamäki má pomoci zacelit v liberecké defenzivě mezeru při zranění obránců Jiřího Moravce a Tomáše Haranta. V Liberci se už představil na konci roku 2007, kdy reprezentoval Finsko na mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

V této sezoně odehrál Malkamäki za Tapparu v SM-Liize šest zápasů, v kterých nebodoval. Působil krátce i v celku Lempäälän Kisa v druhé finské lize, kde si připsal ve čtyřech zápasech dva body za dvě branky. Bývalý juniorský reprezentant má na kontě ve finské nejvyšší soutěži celkem z 53 utkání tři body za dvě branky a jednu asistenci.

V Liberci působí i finský gólman Tero Leinonen. Vedle Slováků Haranta, Martina Čakajíka, Milana Bartoviče a Andreje Podkonického obléká dres Severočechů také americký obránce Jason DeSantis.

V kádru Bílých Tygrů byli na zkoušce v minulých týdnech také kanadský obránce Matthew Spiller a v útoku kanadský rodák s americkým občanstvím Dennis Packard, kteří si ale smlouvu nevysloužili.

Reklama

Související témata: