Hlavní obsah

Zlín nestačil na Slavii, Vítkovice vyhrály ve Varech a jsou znovu v čele

PRAHA

Pokračující boj o vedení v tabulce nabídl v pátek zbývající program 25. kola hokejové O2 extraligy. Zlín prohrál na vlastním ledě s pražskou Slavií 1:3 a přišel tak o pozici lídra soutěže, kam se opět posunuly Vítkovice po vítězství 5:1 v Karlových Varech. Třetí v tabulce zůstávají po výhře nad Kladnem Oceláři z Třince o bod před Pardubicemi, na pátou příčku si polepšila pražská Slavia.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Marek Melenovský z Karlových Varů před brankářem Vítkovic Filipem Šindelářem

Článek
Fotogalerie

Slavia vyhrála pět zápasů za sebou a na ledě Zlína svoji sérii ještě rozšířila. Na trefu Köhlera ještě v první třetině odpověděl David Hruška a na začátku druhé třetiny domácím poprvé nevyšel úkol uhlídat Romana Červenku. Slávistický fenomén podruhé udeřil ještě tři minuty před koncem a sesadil Zlín z čela tabulky.

Staronovým lídrem jsou tak opět hokejisté Vítkovic, kteří uspěli v Karlových Varech. Na dvě branky Marka Kvapila navázali hosté ve třetí třetině dalšími třemi góly, zatímco Energii už se brankáře Šindeláře překonat nepodařilo. Karlovy Vary tak stále marně hledají pohodu v nové KV Areně, kde dosud vyhráli jen pět zápasů ze čtrnácti.

Somík skóroval v Mladé Boleslavi už po devíti vteřinách

Třinec byl proti trápícímu se Kladnu v pozici jasného favorita a tu potvrdil i bez zraněného brankáře Tomáše Duby. Jeho náhradník Hamerlík kapituloval pouze na konci druhé třetiny po střele Mikulíka, Třinec vyhrál zápas 3:1. Kladno je nejhorším týmem extraligy za posledních jedenáct kol, k čemuž přispěla také stále trvající série šesti proher za sebou. Během ní navíc Středočeši vstřelili jen šest branek.

Statečně bojující Mladá Boleslav přivítala Pardubice, ale už po devíti vteřinách inkasovala z hole Radovana Somíka. Navíc domácí dostali v první třetině ještě další dva góly a tříbrankovou ztrátu marně doháněli. Pabiška sice na začátku druhé třetiny snížil, ale Kanaďan Pineault ve třetí části vrátil Východočechům luxusní náskok.

Mladoboleslavský Lukáš Pabiška před brankářem Pardubic Martinem Růžičkoufoto: Právo/Michaela Říhová

Litvínovu se proti Plzni v poslední době dařilo, když soupeři nepustil ani jediný bod již čtyři vzájemná utkání. Tentokrát ale vydržel držet krok jen necelé dvě třetiny. Plzeň totiž po druhé přestávce nasázela v rozmezí  deseti minut tři branky a bylo po zápase. Jan Benda na tři góly přihrál, Lukáš Hvila si připsal gól a dvě asistence.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 25. kolo:
Třinec - Kladno 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)ON-LINE
Branky: 15. Bonk, 51. M. Růžička, 57. Peterek - 40. Mikulík.
Mladá Boleslav - Pardubice 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)ON-LINE
Branky: 22. Pabiška, 58. Fabuš - 1. Somík, 11. Klejna, 20. Cetkovský, 46. Pineault.
Litvínov - Plzeň 2:6 (0:0, 1:2, 1:4)ON-LINE
Branky: 26. Černý, 54. Kubinčák - 25. Adamský, 35. Modrý, 42. Straka, 50. Vlasák, 52. Hvila, 58. Dvořák.
Karlovy Vary - Vítkovice 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)ON-LINE
Branky: 17. Skuhravý - 4. a 34. Kvapil, 46. Krenželok, 57. Burger, 58. R. Hruška.
Zlín - Slavia Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)ON-LINE
Branky: 10. Köhler - 22. a 57. Červenka, 17. D. Hruška.

On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama