Hlavní obsah

Třinec - Kladno 3:1Třinec vydřel výhru nad Kladnem až v závěrečné desetiminutovce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bonk 1 : 0
40. Mikulík 1 : 1
51. Růžička 2 : 1
57. Peterek 3 : 1

Hokejisté Třince porazili v 25. kole O2 extraligy předposlední Kladno, ale o vítězství 3:1 rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Vítěznou trefu obstaral svým šestnáctým gólem v sezóně Martin Růžička a výhru zpečetil Jan Peterek. Hosté až na čestný úspěch téměř nic neukázali a prohráli již pošesté za sebou.

Článek

Kvalita hra v první části korespondovala s momentální formou obou celků. Kromě gólu totiž rozháraná dvacetiminutovka nepřinesla skoro nic. Domácím chyběla větší zarputilost a tah na branku, jedna akce jim přesto vyšla a stála za to: Peterek se v 15. minutě už v tak dobré střelecké pozici neukvapil a jeho nezištný pas nemohl neobsazený Bonk před odkrytou brankou minout.

Zdálo se, že domácí favorit se v úvodu druhé části zmátoří. Hned v 22. minutě měli v přesilovce druhý gól na holi dorážející Růžička a hlavně Polanský, ale Kopřiva odolal. Tím, že při střídání často vynechával čtvrtou formaci, Třinec přece jen zvýšil tempo hry. Dostal se do mírného tlaku, měl pár nadějných příležitostí, ale tu největší Semanovi v 32. minutě znovu zneškodnil Kopřiva.

Ačkoliv Kladno bylo do té doby v útočné činnosti absolutně neškodné, i ono vytěžilo z mála maximum. Mikulík si v 36. minutě na Hamerlíka zblízka ještě nepřišel, ale 34 sekund před koncem druhé části dostal parádní pas do jízdy od Mudrocha a sólový nájezd zakončil přesnou střelou.

Hned v nástupu do třetího dějství vzali Kameš s Hornou gólovou akci jako přes kopírák, ale tentokrát Hamerlík švih osamoceného kladenského útočníka vytěsnil nad branku. Oceláři si znovu vynutili křečovitý tlak, ale jen s minimem šancí. Gól mohl z příhodné parkety mezi kruhy určitě vstřelit Martynek, Kopřivu ovšem neprostřelil.

Z trápení Třinec vysvobodil nejlepší střelec Růžička, který v přesilovce našlápl po levém křídle a křížnou ranou zavěsil. Upracované vítězství Ocelářů v závěru zpečetil Peterek. Soupeř po vyloučení Poláka ještě zkusil power play, ale jeho prohra už byla neodvratná.

HC Oceláři Třinec - HC Geus Okna Kladno 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Bonk (Peterek), 51. M. Růžička (Cartelli, Polanský), 57. Peterek (Seman) - 40. Mikulík (Mudroch). Rozhodčí: Šindler, Zubzanda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 3217.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Zíb, Hrabal, Seman, Výtisk, Cartelli, Andersons - D. Květoň, Polák, Bonk - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Peterek, Martynek - Hampl, Kanko, Pospíšil. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, Trončinský - Branda, Patera, M. Procházka - Bělohlav, F. Mrázek, Mikulík - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: