Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 1:5Vítkovice vyhrály v Karlových Varech vysoko 5:1 a vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kvapil 0 : 1
17. Skuhravý 1 : 1
34. Kvapil 1 : 2
46. Krenželok 1 : 3
57. Burger 1 : 4
58. Hruška 1 : 5

KARLOVY VARY

Hokejisté Vítkovic zvítězili v utkání 25. kola extraligy na ledě Karlových Varů 5:1 a dostali se do čela tabulky o bod před Zlín. Kapitán Ostravanů Jiří Burger vstřelil 250. gól v nejvyšší soutěži a reprezentaci a vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sport. Úřadující mistr musel strávit už devátou porážku ze čtrnácti domácích zápasů a krčí se stále na dvanáctém místě.

Článek

Ostravané postrádali vedle brankáře Štěpánka, útočníka Hubáčka i dlouhodobě zraněného beka Barinky také další zadáky Trnku a Kuboše. V obraně tak opět vypomohl po dohodě na jeden zápas Malík, který hrál za Vítkovice do reprezentační pauzy, ale od té doby nové angažmá ještě nenašel.

Na začátku se dostal do dobré pozice domácí Zaťovič, ale volil místo zakončení nepřesnou přihrávku. Ve čtvrté minutě se radovali z vedení hosté, když si Kvapilovu přihrávku na Burgra srazil do vlastní branky nešťastně Němec. Ve 13. minutě byla blízko vyrovnání Kristkova formace, ale smazat ztrátu se podařilo až o čtyři minuty později přesnou střelou karlovarskému kapitánovi Skuhravému.

V úvodu druhého dějství vyzkoušeli Štěpánkovu pozornost Zaťovič a Skuhravý, Vítkovice pak odolaly při Klimkově vyloučení. Další minuty patřily hostům. V 27. minutě Burger ale volil místo střely neúspěšnou kličku, vzápětí Vránův bekhendový pokus jen těsně minul levou tyčku Mensatorovy branky. Na druhé straně zahrozil Pletka.

Při Dobroňově trestu v polovině utkání podržel Energii Mensator, když jej nepřekonali Burger, Jurečka ani Kvapil. V 34. minutě už ale uvolnili Kvapila Burger s Klimkem a reprezentační útočník si připsal i druhou trefu v utkání. V 36. minutě musel ze hry po tvrdém zákroku Pech. Karlovarští se tlačili za vyrovnáním, ale Dej ani Kumstát na Šindeláře nevyzráli.

V závěrečné části začali domácí krátkým náporem, ale ve 46. minutě už prohrávali o dvě branky. Při Proškově vyloučení vysunul Stehlík do úniku Krenželoka, který nedal Mensatorovi šanci. Karlovarské nevrátily do hry ani fauly Hrušky a gólmana Šindeláře, které jim nabídly téměř v kuse na čtyři minuty početní výhodu.

V 53. minutě při Malíkově trestu mohl dokonce v oslabení dovršit hattrick Kvapil, ale karlovarský gólman jeho únik vykryl. Stejně úspěšně si ale počínal proti Kristkovi Šindelář. Další možnost spálil Kumstát. Naopak hosté byli produktivní. V 57. minutě vstřelil svou jubilejní branku Burger a o 46 vteřin později ještě dovršil výsledek Hruška.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Skuhravý (Dobroň) - 4. Kvapil (Burger), 34. Kvapil (Klimek, Burger), 46. Krenželok (Stehlík), 57. Burger (Klimek, Kvapil), 58. R. Hruška (Ujčík, Šedivý). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4294.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Prošek, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Hluchý, Pech, Pletka - Kuběna, Dej, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Malík, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Šedivý - Roman, Vrána, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín