Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:6Plzeň vyhrála díky skvělé třetí třetině v Litvínově vysoko 6:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Adamský 0 : 1
26. Černý 1 : 1
35. Modrý 1 : 2
42. Straka 1 : 3
50. Vlasák 1 : 4
52. Hvila 1 : 5
54. Kubinčák 2 : 5
58. Dvořák 2 : 6

Hokejisté Plzně se dočkali teprve druhé výhry v posledních osmi utkáních, když ve 25. kole extraligy zvítězili na ledě Litvínova 6:2. V polovině zápasu byl stav vyrovnaný, po dvou třetinách vedli Západočeši 2:1, ale tu poslední opanovali jasným poměrem 4:1 a mohli se radovat ze tří bodů.

Článek

Ihned ve druhé minutě se mohli hosté ujmout vedení, když Švarnému ujel Bomersback, ale gólman Hübl si s jeho pokusem poradil. Krátce poté vystřelil v přesilové hře Pilař a před brankou chytře tečoval Reichel, ale i přes změnu směru si Pöpperle poradil.

V polovině první třetiny měl obrovskou příležitost Kroupa, ale nedokázal zvednout puk nad Pöpperleho beton. V 11. minutě vypálil jedovatou střelu z mezikruží Vlasák, ale opět úřadoval domácí brankář Hübl. Ještě před první přestávkou si oba svůj minisouboj zopakovali, ale opět z něho vyšel vítězně domácí brankář.

Ve 25. minutě otevřel účet zápasu Adamský, když využil zmatku před litvínovskou brankou a pohotově zavěsil. Plzeňští se však z vedení radovali pouze 55 vteřin, protože poté vyrovnal Černý, když mu výtečně zpoza branky přihrál Pilař. V polovině utkání se do šance prokličkoval hostující Jeřábek, ale ztroskotal na spolehlivě chytajícím Hüblovi.

Poté měli domácí možnost hrát 32 vteřin přesilovou hru čtyři na tři, ale vedoucí branku vstřelit nedokázali. Ukazatelem skóre tak pohnuli hosté, když ve 35. minutě propálil Hübla střelou od modré Jaroslav Modrý. Domácím se ve 39. minutě naskytla opět výhodná příležitost na srovnání skóre, když hráli 103 vteřin dokonce v pěti proti třem, ale tato výhoda opět dopadla bez gólového úspěchu.

Vstup do třetího dějství vyšel hostům parádně. Již po 102 vteřinách zvýšil na 3:1 pro hosty jejich kapitán Straka. Poté následovala dvouminutová přesilová hra pěti proti třem, kterou využil Vlasák svým 12. gólem v sezóně. V 52. minutě přišla další pojistka v podání Hvili, kterému krásně přihrál před odkrytou branku Heřman.

O dvě minuty později vykřesal pro domácí alespoň mizivou naději Kubinčák, který ujel v oslabení a procedil puk mezi Pöpperleho betony, to však bylo z domácí strany vše. Naopak opět udeřili hosté. Nejprve neproměnil v 57. minutě sólový únik Scofield, o minutu později však dal Dvořák nechytatelnou bombou do horního růžku výsledku konečnou podobu.

HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 2:6 (0:0, 1:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 26. J. Černý (Pilař, Vopat), 54. Kubinčák (Trávníček) - 25. Adamský (Benda, Bomersback), 35. Modrý (Benda), 42. M. Straka (Benda, Vampola), 50. Vlasák (Hvila, M. Straka), 52. Hvila (M. Heřman), 58. Dvořák (Hvila, Jan Kovář). Rozhodčí: Jeřábek, Homola - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 10:7, navíc Trávníček 10 min. a Vopat (oba Litvínov) do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5085.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Pilař, Švarný, Stříteský, Skuhrovec, Gureň, Kubát - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Heinisch, Jenáček - Trávníček, J. Černý, Vopat - Majdan, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Modrý, Benda, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Adamský - Stránský, M. Heřman, Jan Kovář - Scofield, Hvila, Dvořák - Kracík. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: