Hlavní obsah

Plzni v Litvínově dokonale vyšla odveta

LITVÍNOV

Plzeňským hokejistům dokonale vyšla odveta za domácí prohru s Litvínovem v první čtvrtině extraligy. „Chtěli jsme si vzít zpátky dříve ztracené body. Rozhodla disciplína a nasazení našeho týmu. Nenechali jsme se odvést od hry, přestože se na ledě jiskřilo a vypadalo to na šarvátky. Kluci odvedli vynikající týmový výkon,“ kvitoval vítězství 6:2 trenér Západočechů Marian Jelínek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují gól

Článek

V průběhu první třetiny přestal chodit na led plzeňský kapitán Martin Straka, který si po souboji u mantinelu zranil koleno. Zkusil se vrátit do hry, dokonce dal gól, ale čeká ho vyšetření na rezonanci. Ještě hůř nejspíš dopadl další zraněný útočník Bomersback, jenž odstoupil ze zápasu.

„Od Litvínova jsme čekali tlak, ale podařilo se nám to ustát. Důležitý byl náš druhý gól Modrého, který nás nastartoval. A pak to tam padalo. Na soupeřově ledě se nám v poslední době venku moc nedařilo a jsme rádi, že jsme to zlomili,“ líčil plzeňský obránce Jan Benda, který si připsal tři asistence.

Litvínovský asistent Jiří Šlégr netajil rozčarování: „Doplatili jsme na nedisciplinovanost. Je nehorázné, abychom měli tolik vyloučených.“ Zklamání dával najevo i kapitán mužstva Robert Reichel. „Oslabení nás stála spoustu sil. A když jsme měli přesilovku pět na tři, tak jsme góly stejně nedali. Nebyli jsme schopni ani zavést puk před branku, jak jsme z toho byli rozklepaní jak žáci. Pak máme všichni krvavé oči a takhle se hokej hrát nedá," rozčiloval se.

"Do třetí třetiny jsme šli za stavu 1:2 s tím, že se pokusíme skóre otočit, ale odehráli jsme jí skoro celou ve čtyřech,“ lamentoval Reichel. „S takovým přístupem nemůžeme uspět a takhle by to dál nešlo,“ lomil rukama zkušený útočník.

Reklama

Související témata: