Hlavní obsah

Zlín - Slavia 1:3Červenka opět řádil a pomohl Slavii sesadit Zlín z pozice lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Köhler 1 : 0
17. Hruška 1 : 1
22. Červenka 1 : 2
57. Červenka 1 : 3

ZLÍN

Hokejisté Zlína prohráli v zápase 25. extraligového kola na domácím ledě s pražskou Slavií 1:3 a přenechali vedení v tabulce Vítkovicím. U všech gólů hostů byl extraligový král produktivity Roman Červenka, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál. Pražané se stále drží na vítězné vlně, neboť vyhráli již pošesté za sebou, na hřištích soupeřů čítá jejich současná šňůra dokonce sedm vítězství.

Článek

Hokejisté Zlína nastoupili až na obránce Galvase v kompletním složení. O startu kapitána Balaštíka se rozhodlo až během rozbruslení. Slavia přijela na Moravu bez nemocného útočníka Kůrky.

Po opatrném začátku se ocitli před gólmanem Slipčenkem ve slibné pozici Balaštík s Hamrlíkem, ale útočnou akci překombinovali. Obě mužstva v úvodu pozorně bránila a šancí bylo poskrovnu. Domácí si zahráli v deváté minutě poprvé přesilovou hru, neboť na trestnou lavici odešel Havel za hákování. Zlín početní výhodu již za necelou minutu využil, když Slipčenka překonal navrátilec do zlínské sestavy Köhler.

Pražané sáhli v 11. minutě ke střídání brankářů a do slávistické klece zamířil Neruda. Hosté mohli vyrovnat po střelách Hrušky a Beránka, nicméně skóre se neměnilo. Změnu přinesla až přesilovka hostů, když po 32 sekundách využil početní převahu se štěstím Hruška, který dorazil kotouč ze vzduchu do sítě. Zlín si vytvořil v samotném závěru první třetiny tlak, ale Neruda odolal po střelách Důrase i Noska.

Hostům se vydařil vstup do druhé třetiny. Nejlepší extraligový hokejista Červenka po úniku z křídla prostřelil Sedláčka a slávisté šli poprvé v zápase do vedení. Domácí poté nevyužili početní výhodu, neboť hosté zpřesnili hru ve svém obranném pásmu a skvěle bránili střední pásmo. Hra se poté přiostřila a na obou stranách přibylo osobních soubojů.

V polovině utkání se objevil před Nerudou domácí Rachůnek, ale nedokázal odražený kotouč usměrnit do sítě. Ve 34. minutě měl vyrovnání na své holi Kubiš, krásně obešel Nerudu, ale cestu kotouče do branky zavřel obránce Roth. V závěru druhé části Záhorovský tečoval střelu Důrase vedle Nerudovy klece.

Domácí zredukovali do třetí třetiny sestavu na tři pětky. Zlín měl 25 sekund výhodu přesilovky čtyři na tři, ale obránci Slavie odvedli výbornou práci. Zejména Leškova řada rozebrala hostující obranu, ale obránce Drtina v poslední chvíli vložil hokejku do finální přihrávky. Další šance měli Důras, nicméně hosté odolali.

Těsný náskok mohli Pražané zvýšit při další početní převaze, ale neuspěli. Tři minuty před koncem třetí třetiny přesto pečetil výhru Slavie kanonýr Červenka, který potrestal podražení domácího kapitána Balaštíka. V závěru již Berani nenašli síly na zkorigování nepříznivého stavu.

PSG Zlín - HC Slavia Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Köhler (Balaštík) - 17. D. Hruška (Beránek, Červenka), 22. Červenka (Havel, Sklenář), 57. Červenka (Doležal, Sloboda). Rozhodčí: Minář, Turčan - Čech, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 5229.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.
Slavia Praha: Slipčenko (11. Neruda) - Vašíček, Kadlec, Kolařík, Roth, Žižka, Drtina, Špelda, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Havel, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Kubica, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články