Hlavní obsah

Boleslav čtyřmi góly otočila zápas a přerušila vítěznou sérii Slavie

PRAHA

Ještě v polovině utkání prohrávali hokejisté Mladé Boleslavi na ledě Slavie 1:3, nakonec si ale zásluhou čtyřgólového obratu připsali výhru 5:3. Na triumfu Středočechů měl lví podíl Daniel Boháč, autor dvou branek a jedné asistence. Slavii nepomohly ani dva góly nejproduktivnější hráče extraligy Romana Červenky, a tak po šesti zápasech vyšla naprázdno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz zasahuje před Tomicou ze Slavie

Článek
Fotogalerie

Slavia chtěla navázat na sérii šesti výher z minulých zápasů, hned od první minuty ale musela dotahovat manko. Bahenského slabý pokus totiž Neruda neudržel a stejný hráč už napodruhé se svoji dorážkou uspěl. V šesté minutě mohl Bahenský přidat druhou trefu, Neruda ovšem jeho pokus s přispěním štěstí betonem vyrazil.

Pražané na první vážnější šanci čekali až do poloviny třetiny, i oni ji ale rovnou přetavili v gól. Tomica našel pasem zpoza branky Hrušku, který, přestože mu střela moc nesedla, našel místo mezi Schwarzovými betony. A stejně jako Bahenský, i Hruška mohl vzápětí skórovat znovu, povyjetého Schwarze však neprostřelil. Ve dvanácté minutě na druhé straně Vrbata hned třikrát prověřil Nerudu, ten byl ale pozorný.

Lídr produktivity Červenka se opět prosadil

V šestnácté minutě inkasoval menší trest za faul domácí bek Kolařík, s čímž se kouč Růžička nehodlal smířit. Své hráče několik vteřin neposílal na vhazování, navíc si k rozhodčím neodpustil komentář, za což sudí Hodek udělil slávistické střídačce dvouminutový trest. Hru proti třem ale Boleslav využít nedokázala. I proto, že ji během přesilovky svým faulem oslabil Kasík.

Do druhé části nastoupila Slavia jako vyměněná a hosté se až na výjimky jen bránili. V pětadvacáté minutě Schwarz ještě Hruškovu střelu lapil, z dalšího útoku už ale kapituloval, když Havlovu zblokovanou přihrávku poslal do sítě Červenka. V polovině zápasu pak lídr kanadského bodování po Vondrkově přesné přihrávce udeřil znovu a poslal svůj tým do dvougólového vedení.

Boleslavský obrat ve třetí třetině

Boleslavští se dál museli bránit, v stoprocentních šancích Beránka s Červenkou je od inkasování uchránili jen nedovolené zákroky. V osmatřicáté minutě po ojedinělé akci navíc snížili. Frolo si položil na led i gólmana Nerudu, vrátil puk před branku, kde už si věděl rady Boháč. Vteřinu před druhým odchodem do šatny mohl Červenka zkompletovat hattrick, Schwarzem vyražený puk ale o centimetry minul levou tyčku.

Po necelých dvou minutách hry ve třetí třetině propasíroval puk za Nerudu Nouza a začínalo se od znovu. V 46. minutě mohl dokonat obrat opět Nouza, ve vyložené šanci ale z necelého metru netrefil branku. Přesto se Boleslav gólu brzy dočkala. Boháč objel s pukem na holi branku a bekhendem trefil skulinu mezi Nerudovými betony.

<span>Hned posléze dostali možnost hrát podruhé v utkání dlouho dvojnásobnou přesilovku a nyní si vedli o poznání lépe. Až do levého kruhu si od modré sjel Lehikolnen a proti jeho střele do růžku neměl Neruda sebemenší šanci. V 55. minutě mohl duel zdramatizovat Růžička, jeho dorážka ale minula zcela odkrytou branku. Slavia tak po šesti výhrách vyšla bodově naprázdno.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 2:1, 0:3) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 10. D. Hruška (Tomica, Beránek), 25. Červenka (Havel), 30. Červenka (Vondrka, V. Růžička ml.) - 1. Bahenský (Fabuš), 38. Boháč (Frolo), 42. Nouza (Boháč), 48. Boháč (T. Sýkora, Nouza), 51. Lehikolnen (Jiruš, Král). Rozhodčí: Hodek, Kubeš - Kostka, Bláha. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 5125.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Neruda - Vašíček, Kadlec, Kolařík, Roth, Žižka, Drtina, Špelda, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Havel, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Kubica, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Mladá Boleslav:</strong> Schwarz - Žabka, J. Kasík, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, Duben, Jindra, Frolo - Nouza, Král, Pabiška - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, T. Sýkora, Boháč - Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: