Hlavní obsah

Boleslavi vyšla sázka na vabank hru, rozladěný Červenka nechtěl být sprostý

PRAHA

Když ve druhé třetině poslal Roman Červenka Slavii do dvougólového vedení, vypadalo to, že si Mladá Boleslav o myšlenkách na bodový zisk může nechat jen zdát. Pražané v té době dominovali, vytvářeli si další šance a mířili za pohodlnou výhrou. Pak ale snížil Nouza a ve třetí třetině Středočeši třemi brankami dokonali parádní obrat, čímž přerušili slávistickou sérii šesti vítězství v řadě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól do sítě Slavie

Článek
Fotogalerie

„Bylo moc těžké udržet v mužstvu víru na obrat. Ale už se nám to povedlo před pár koly s Vítkovicemi, tak jsme tomu věřili i teď,“ vyprávěl po zápase boleslavský hrdina zápasu Daniel Boháč, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Právě Boháčova kontaktní trefa na 2:3 z konce druhé třetiny hosty nastartovala a dodala jim důvěru k vítěznému obratu. „Řekli jsme si, že když nebudeme pořád chodit na trestnou lavici, máme šanci s tím něco udělat,“ tvrdil Boháč. S jeho slovy souhlasil i kapitán Středočechů Richard Král. „Celou druhou třetinu jsme hráli v oslabení, což je zvlášť na Slavii, která má Červenku, strašně těžké. Pomohl nám kontaktní gól na 2:3.“

Do třetí třetiny tak vtrhla úplně jiná Boleslav. Ofenzivní asebevědomá. „Přestali jsme faulovat a začali hrát vabank. Nic horšího než prohrát se stát nemohlo,“ přibližoval Boháč, co si mužstvo před závěrečnou třetinou říkalo v kabině. „Chtěli jsme víc napadat a střílet, protože jsme věděli, že puk Nerudovi občas vypadává,“ všiml si, že slávistický brankář nepůsobil nejjistějším dojmem. „Je to velmi cenná výhra. Venku, navíc na Slavii, což se cení dvojnásob,“ dodal Boháč.

Slavii k bodům nepomohl ani lídr kanadského bodování Roman Červenka, který své bodové konto rozšířil o další dvě branky. „Nechci být sprostý. Zápas jsme měli pod kontrolu, Boleslav se ve druhé třetině k ničemu nedostala a nakonec prohrajeme 3:5,“ kroutila hlavou hvězda extraligy. I on viděl klíčový moment v inkasované trefě z druhé části hry. „To byl zbytečný gól. Pak vlezeme ve třetí třetině na led a dostaneme další. No a po tom čtvrtém jsem už byli úplně bezradní,“ mrzelo Červenku.

Slávisté tak po šesti výhrách padli a potvrdili, že zatímco venku se jim nebývale daří, s domácími duely mívají problémy. Možná i proto, že kulisa zápasu je častokrát nedůstojná, domácí fandové se v rozlehlé hale ztrácejí a výhoda domácího prostředí se ztrácí. Proti Boleslavi sice dorazilo přes pět tisíc diváků, na atmosféře se to ale příliš nepodepsalo. „Doma se nám nedaří a nevím, čím to je. Je to těžké, nic s tím nenaděláme. Už jsme na to ale zvyklí, tak se nemůžeme vymlouvat. Na lidi to svádět nemůžeme, je to v nás,“ nehledá Červenka problém jinde než v mužstvu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice