Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 0:6Pardubice zvítězily v Třinci 6:0 a potřetí za sebou vyhrály venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Cetkovský 0 : 1
17. Koukal 0 : 2
22. Zohorna 0 : 3
51. Buchtele 0 : 4
54. Kousal 0 : 5
60. Somík 0 : 6

TŘINEC

Hokejisté Pardubic v Třinci rozdrtili domácí celek 6:0 a jsou už jen o skóre druzí za Vítkovicemi. I bez zraněných útočníků Petra Sýkory s Tomášem Divíškem Východočeši rozhodli už v 17. minutě dvěma slepenými góly Jiřího Cetkovského s Petrem Koukalem, potřetí v řadě vyhráli venku a brankář Martin Růžička si připsal první nulu v nejvyšší soutěži. Ocelářům zápas vůbec nevyšel, utrpěli největší domácí prohru v sezoně a promarnili možnost jít do čela tabulky.

Článek

Deset minut to vypadalo, že tentokrát by si Třinec nepovedeným nástupem zápas nemusel zavařit. Z úvodní aktivity však nevytěžil nic a v 17. minutě se jeho přízrak poslední doby znovu vyjevil. Z vyrovnaného souboje bylo během 30 sekund dvoubrankové manko. Domácí načal Cetkovský, který zareagoval na odražený puk a zblízka ho protlačil za Hamerlíka. Brzy po vhazování úplně zapomenuli Oceláře před vlastní brankou samotného Koukala, jenž umístěnou střelou zápěstím nezaváhal.

Aby toho nebylo málo, Třinec prospal i úvod druhé části. Zohorna po 83 sekundách z nevinně vyhlížející situace švihem vyslal kotouč směrem na Hamerlíka, který betony srazil pozdě.

Pak už Východočeši střežili vedení zajištěnou obranou a brejky. Třinec jim do nich pomáhal ledabylou defenzívou. Už ve 24. mohl přidat čtvrtou ránu Somík, ale Hamerlík pravým chráničem velkou šanci zmařil. I díky pasivnějšímu soupeři Oceláři častěji pobývali v útočném pásmu, vyložených možností ale měli poskrovnu.

Gólman Růžička hranou svého betonu zastavil pohotovou teč Květoně, odrazil i nájezd Polanského a Balej v nastalé skrumáži nedopravil puk do sítě snad ze dvou kroků. Výpady Pardubic do otevřené obrany byly nebezpečnější. Špirko nebo Zohorna měli i mnohem více času na zamíření, ale Hamerlíka neprostřelili.

Třinec se naposledy vzepjal ještě v třetí části. Hosty na deset minut dostal asi pod největší tlak, ale rány létaly mimo nebo doprostřed branky. Růžička byl sice v trvalé permanenci, jasnou příležitost však domácí neměli. Dokonce ani v přesilovce pět na tři, kdy za 35 sekund Růžička nemusel zasahovat.

Konec domácích nadějí znamenal čtvrtý gól. Buchtele se po levém křídle prodral před Hamerlíka a vychutnal si ho ukázkovým bekhendem. Oceláři šli do kolen. V přesilovce z otočky skóroval také Kousal a po šestém gólu Somíka ze závěrečné minuty se na domácí hokejisty snesl pískot tribun.

HC Oceláři Třinec - HC Eaton Pardubice 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Cetkovský (Špirko, Somík), 17. Koukal (Zohorna, Havíř), 22. Zohorna (Koukal), 51. Buchtele (Klejna), 54. Kousal (Pineault, Pivko), 60. Somík (Radil, Kočí). Rozhodčí: Hradil, Souček - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:8, navíc Havíř (Pardubice) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 3758.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Malec, Seman, Malec, Zíb, Hrabal, Cartelli, Andersons - Balej, Polák, Bonk - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Pospíšil, Hampl, Kanko. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Havíř, Jillson, MacKenzie, Kolář II - Cetkovský, Špirko, Somík - Kolář I, Koukal, Zohorna - Pineault, Kousal, Pivko - Klejna, Radil, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec