Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 3:2Brno porazilo Karlovy Vary zásluhou Brabence až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kristek 0 : 1
43. Erat 1 : 1
44. Pletka 1 : 2
60. Varaďa 2 : 2
65. Brabenec 3 : 2

BRNO

Hokejistům Komety Brno se podařil obrat v závěru zápasu a po samostatných nájezdech porazili Karlovy Vary 3:2. Střelecky se trápící Kometa vyrovnala dvacet sekund před koncem normální hrací doby při power play díky gólu Václava Varadi. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy, v nichž vstřelil jedinou branku Kamil Brabenec.

Článek

Brňané opět vsadili na nátlakový hokej, ke kterému jim pomohly v prvních deseti minutách hned čtyři přesilové hry. Ovšem stejně jako v předcházejících zápasech prokazovali, že ve hře v početní výhodě tápou. Mnoho šancí si nevypracovali a časté ostřelování brankáře Mensatora od modré čáry postrádalo přesnost i razanci.

Karlovy Vary se s přehledem ubránily. I když v posledních dvou zápasech i na ně dolehl střelecký útlum, zužitkovali hned druhou přesilovku v získání jednobrankového náskoku. Při vyloučení Mojžíše po akci Proška s Melenovským překonal jeden z nejaktivnějších hostujících útočníků Kristek brankáře Hoviho.

Brňané po inkasované brance padli do herního útlumu. Sice bojovali, snažili se o důraz v osobních soubojích, kotouč je ale neposlouchal a převaha se měnila v bezradnost. Navíc v polovině první třetiny po souboji s protihráčem odstoupil obránce Richter, jenž po naražení do žeber podstoupil lékařské vyšetření v nemocnici.

Kometa se sice snažila o útočný hokej, ve snaze o vyrovnání ale otevřela obranu. Hosté se dostávali častěji do protiútoků, Melenovský i Kristek se dokonce ocitli ve druhé třetině zcela sami před finským brankářem Hovim, jenž jejich pokusy o blafák vystihl a zneškodnil. V závěru druhé třetiny se dostali Brňané dvakrát do vyložené šance, ale ani zkušené opory Varaďa a Dopita si po chybách soupeře nedokázali poradit s kotoučem a nedokázali kotouč dopravit do sítě.

Snaha o vyrovnání přinesla Kometě efekt až v úvodu poslední třetiny, kdy se podařilo po Dopitově přihrávce nejproduktivnějšímu brněnskému hráči Eratovi protlačit kotouč do sítě. Z nerozhodného stavu se domácí hokejisté radovali pouze 32 sekund. Jejich okénko v obraně potrestal po jednoduché akci Zuckera a Melenovského přesnou střelou Pletka. V následné přesilovce hostů zachránila brankáře Hoviho po tvrdé střele Melenovského tyč.

Po získání náskoku hosté aktivní obranou středního pásma komplikovali Kometě přechod do útočné třetiny. Brňané si s touto taktikou nevěděli rady. Šance na vyrovnání se naskytla Kometě čtyři minuty před koncem při vyloučení Deje. K pořádnému ohrožení Mensatora se ale domácí hokejisté nedostali, přesilovku hráli křečovitě a bez nápadu.

Vzchopili se až v závěru, kdy se 80 sekund před koncem odhodlali k power play. Dvacet sekund před koncem vyrovnal Varaďa a vynutil prodloužení. V samostatných nájezdech Karlovy Vary propadly, s brankářem Hovim si neporadili Pletka, Hluchý ani Kristek. V brněnském týmu neproměnil první nájezd Dopita, při druhém ale Brabenec blafákem překonal Mensatora.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Erat (Dopita), 60. Varaďa (Bičánek, Selingr), rozhodující sam. nájezd Brabenec - 16. Kristek (Prošek, Melenovský), 44. Pletka (Zucker, Melenovský). Rozhodčí: Husička, Pešina - Čech, Poruba. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 7057.
Brno: Hovi - Novák, Ovčačík, Richter, Zubíček, Koma, Bičánek, Houdek, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Huml, Varaďa - Šindel, R. Procházka, R. Dlouhý - Vondráček, Ludvík, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Prošek, Mucha, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Melenovský, Pletka - Hluchý, Dej, Skladaný - Kuběna, Kristek, Zaťovič. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: