Hlavní obsah

Sestavám kola vládne Červenka, na paty mu šlape Schwarz

PRAHA

Kdo jiný může mít na kontě nejvíce účastí v Sestavách kola, jak je pravidelně sestavuje redakce Sport.cz, než slávistický fenomén Roman Červenka. Mladý útočník se během poloviny odehrané základní části prosadil mezi šestici nejlepších hned šestkrát. O jednu účast méně má brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz, čtyřikrát byli nominováni gólman Zlína Jakub Sedláček a obránce Karlových Varů Ondřej Němec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Vondrka (vlevo) se raduje s Romanem Červenkou (druhý zleva) z branky Slavie.

Článek

Téměř v každém čtvrtém kole se v Sestavě kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz objeví jméno Roman Červenka. Třiadvacetiletý útočník Slavie sází góly i přihrávky jak na běžícím pásu a kraluje kanadskému bodování, nikdo tak lize nedominuje jako on.

Skvělé výkony předvádí i stejně starý brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz, čtyři účasti v Sestavách kola má teprve devatenáctiletý strážce zlínské branky Jakub Sedláček a obránce mistrovských Varů Ondřej Němec. Ne náhodou jsou Červenka,  Schwarz i Němec členy národního týmu a se Sedláčkem se počítá jako s hlavní hvězdou juniorské reprezentace na blížícím se mistrovství světa.

Poté následuje deset hráčů, jenž se do výběru probojovali alespoň tříkrat. Je mezi nimi trojice ze Sparty Vykoukal, Ton, Netík, z Litvínova Švarný, Lukeš, Reichel, mladoboleslavský vůdce Richard Král, třinecký útočník Martin Růžička a obránci Drtina (Slavia) a Švrček (Zlín).

Zajímavé je, že mezi nejlepšími nemá zastoupení lídr extraligy z Vítkovic. Brankář Jakub Štěpánek, obránce Vladimír Sičák a útočníci Marek Kvapil a Jiří Burger se do Sestavy kola dostali "jen" dvakrát. Mimojiné to svědčí o tom, že ostravští sbírají body především zásluhou kolektivních výkonů.

Sestavy kola extraligy podle Sport.cz po 26. kole:
6 - R. Červenka (Slavia)
5 - M. Schwarz (Ml. Boleslav)
4 - J. Sedláček (Zlín), O. Němec (K. Vary)
3 - J. Vykoukal, P. Ton, T. Netík (Sparta), R. Král (Ml. Boleslav), I. Švarný, F. Lukeš, R. Reichel (Litvínov), M. Růžička (Třinec), J. Drtina (Slavia), J. Švrček (Zlín)
2 - M. Toman, V. Kameš, Majeský, Tenkrát (Kladno), Kvapil, Burger, Sičák, Štěpánek (Vítkovice), Neruda (Slavia), Bomersback (Plzeň), Bartovič, Pinc (Liberec), Kohn, Zíb (Třinec), P. Sýkora, Špirko (Pardubice), Langhammer (Sparta), Gulaš, Ptáček (Č. Budějovice), Gajovský (Ml. Boleslav)

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec