Hlavní obsah

Kometu spasily v duelu s Karlovými Vary power play a nájezdy

BRNO

Power play, v níž hokejisté Komety vyrovnali 21 vteřin před koncem řádné hrací doby, a vydařené nájezdy vynesly Brňanům v extraligovém duelu s Karlovými Vary dva body, s nimiž už málokterý z jejich fandů počítal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brněnský Ivan Huml

Článek

„Musíme být spokojeni, protože jsme nepodali nijak oslnivý výkon. Zejména v koncovce se nám znovu nevedlo. Závěr utkání nám ale vyšel fantasticky,“ netajil radost útočník Komety Ivan Huml, jehož tým zůstává s devítibodovým mankem na třinácté Kladno na posledním místě tabulky. „Pořád věříme, že se brzy posuneme výš. Vždyť sezóna je ještě dlouhá. Zejména doma už bychom ale neměli ztrácet,“ měl jasno.

Brňany podržel hlavně ve druhé třetině a v penaltovém rozstřelu finský gólman Sasu Hovi. „Tentokrát mi při nájezdech přálo víc štěstí než před týdnem s Boleslaví. A smekám před tím, co kluci předvedli na konci normálního času. Takový tlak na soupeřovu branku bychom měli vyvinout v každém střetnutí,“ pochválil spoluhráče v poli.

„To, že jsme zachránili už téměř ztracený duel, by mělo mít blahodárný vliv na naši psychiku. Kéž by se nám stejně dařilo i v úterý,“ hleděl nadšený Hovi už k dalšímu domácímu zápasu. Druhou polovinu základní části extraligy otevře Kometa v Rondu s Plzní.

V karlovarské kabině zavládlo po prohře v Brně zklamání. „Měli jsme nakročeno ke třem bodům a měli jsme je získat. Bylo by to podle mého názoru zasloužené. Je strašná škoda, že jsme neudrželi těsné vedení,“ smutnil kouč Pavel Hynek. „Chtělo to proměnit za stavu 1:0 pro nás některou z vyložených šanci v prostřední dvacetiminutovce, v níž jsme měli jasně navrch,“ přemítal trenér obhájců titulu.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice