Hlavní obsah

Hokejoví fanoušci mohou znovu usednout na střídačku vedle svých idolů

PRAHA

Již třetím rokem mohou hokejoví fanoušci soutěžit o místo na střídačce svého oblíbeného klubu v zápase základní části extraligy. Akci s názvem Místo na střídačce připravila Telefónica O2, generální partner nejvyšší domácí soutěže. Kromě nezapomenutelného zážitku pak na výherce čeká automobil SEAT nebo také LCD televizor Samsung a další hodnotné ceny.

Foto: BPA

Loňský vítěz soutěže Místo na střídačce Robert Vaca na střídačce Mladé Boleslavi.

Článek

Jakým způsobem se mohou fanoušci na střídačku ke svým oblíbencům dostat? Během osmnácti extraligových kol, v termínu od 15. listopadu do 17. ledna, mohou tipovat návštěvnosti při domácích zápasech svého klubu. Ten z diváků, který se svým tipem v průběhu soutěže co nejvíce přiblíží skutečné návštěvě, usedne v průběhu 39. až 52. kola v kompletní výstroji na hokejovou střídačku.

Soutěž Místo na střídačce nabývá mezi fanoušky na popularitě. Ve druhém ročníku organizátoři zaznamenali čtyřicet tisíc tipů, což je oproti tomu prvnímu hned dvojnásobný nárůst. A letos věří, že rekord bude znovu překonán. „Chceme lidem hokej co nejvíce přiblížit, nabídnout jim něco extra. Jelikož jsme o soutěž v předchozích dvou letech zaznamenali velký zájem, rozhodli jsme se, že v ní budeme pokračovat,“ říká Tomáš Dufek, manažer sponzoringu a interaktivního partnerství společnosti Telefónica O2.

Podobné akce, které přiblíží fanouška až k ledové ploše, si pochvaluje i výkonný ředitel Asociace profesionálních klubů (APK) Stanislav Šulc. „Úvodní nedůvěra a rozpačitost byla znát. Teď už je tomu ale právě naopak. Každá akce, která pomůže zpopularizovat hokej a nechat na něj nahlédnout z jiné stránky, je dobrá a může nalákat nové fanoušky,“ myslí si Šulc.

Výherci se zúčastní i porad o přestávkách

Nezbytností takovýchto soutěží je, že aktivní a neodmítavý přístup musejí projevit i samotné extraligové kluby. Fanoušci totiž kromě střídačky poznají i zákulisí stadiónů a taktické porady během přestávek. Dufek tvrdí, že v tomto ohledu nenarazil na sebemenší problém. „Spolupráce všech klubů, které se na soutěži podílejí, je velmi důležitá a přínosná. Zároveň je to poděkování fanouškům, že na hokej chodí a jsou mu věrni,“ uvědomuje si.

Absolutním vítězem loňského ročníku Místa na střídačce se stal příznivec Mladé Boleslavi Robert Vaca. Na střídačku svých oblíbenců usedl v zápase proti českobudějovickému Mountfieldu a atmosféru si nemohl vynachválit. „Bylo to fantastické. Na střídačce člověk hokej prožívá úplně jinak, protože je neskutečně blízko. Na vlastní oči vidí, jak hráči reagují na kritiku trenéra, jak se hecují a podobně,“ vypráví nadšeně.

Do hry se fanoušci mohou zapojit prostřednictvím zasílání SMS zpráv nebo hlasováním na stránce www.o2hokej.cz, kde jsou zároveň podrobně vysvětlena všechna pravidla soutěže. Čtrnáct výherců se může těšit na LCD televizory Samsung a digitální televizi O2 TV na rok zdarma. Absolutní vítěz, který bude znám po vzájemné soutěži všech čtrnácti výherců na konci základní hrací části extraligy, pak navíc získá automobil SEAT Ibiza SportCoupé.

Reklama