Hlavní obsah

Zlín žene Stehlíka k soudu, chce peníze za zranění Balaštíka

ZLÍN

Vedení extraligových hokejistů Zlína podá u soudu žalobu na vítkovického obránce Richarda Stehlíka, který úderem pěstí do obličeje v přerušené hře zranil zlínského útočníka Jaroslava Balaštíka. Ten nemohl měsíc hrát hokej a chyběl v prvních šesti extraligových kolech. Občanskoprávní žaloba je dalším krokem zlínského klubu, jenž původně nabídl Stehlíkovi mimosoudní vyrovnání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost hokejistů Zlína na ledě Sparty.

Článek

Incident se odehrál v srpnu při utkání Tipsport Cupu a Balaštík utrpěl zlomeninu nadočnicového a podočnicového oblouku. Stehlík měl Balaštíkovi podle zlínského návrhu uhradit ušlý měsíční zisk. To ale slovenský hokejista v dresu Vítkovic odmítl.

"Po Stehlíkově incidentu vznikla našemu klubu finanční újma. Balaštíka jsme museli platit, přestože netrénoval a tím ani nehrál utkání. Proto požadujeme po Stehlíkovi finanční náhradu," uvedl na dnešní zlínské tiskové konferenci místopředseda představenstva Juraj Surovič.

Vedení zlínského klubu by chtělo vleklý případ brzy ukončit. "Celou záležitost mají ve svých rukou právníci, kteří mají k dispozici dostatek důkazů k podání žaloby a nikoliv pouze trestního oznámení," dodal manažer pro komunikaci Patrik Kamas.

Po Stehlíkově odmítnutí na mimosoudní vyrovnání se zástupci Zlína rozhodovali, zda podají občanskoprávní žalobu nebo trestního oznámení. "Nakonec jsme nechtěli jít tou druhou tvrdší cestou. Podání trestního oznámení by šetřila policie a my bychom se v tomto případě pouze připojili k požadavku o náhradu škody. Důsledky tohoto postupu by mohly být trestně právní a tedy daleko nepříjemnější. Nám jde především o finanční náhradu," dodal Kamas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice