Hlavní obsah

Slavia - Třinec 2:3Třinec porazil Slavii i potřetí v sezóně, v prodloužení rozhodl Květoň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Růžička 0 : 1
31. Žižka 1 : 1
47. Bonk 1 : 2
53. Tomica 2 : 2
64. Květoň 2 : 3

PRAHA

Hokejisté Třince vyhráli v zápase 27. kola O2 extraligy na ledě pražské Slavie 3:2 po prodloužení a svého soupeře tak porazili již potřetí v sezóně. Oceláři v utkáních hned dvakrát vedli, slávisté ale dokázali pokaždé srovnat. Na rozhodující trefu Květoně v nastaveném čase už ale zareagovat nemohli.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Marek Tomica ze Slavie (vlevo) bojuje o puk s Danielem Semanem z Třince.

Článek

Kdo z fanoušků dorazil do O2 arény o něco později, litovat určitě nemusel. První minuty totiž nabídly hokej jen s minimem vzruchu a bez jakéhokoli náznaku šance. Až v osmé minutě se musel mít třinecký gólman Hamerlík na pozoru, se zakončením Čermáka i dorážkou Doležala si poradil. Mnohem více se nadřel záhy, když se sám před ním ocitl Drtina, pravým betonem ale střelu i teď zneškodnil.

V šestnácté minutě stála při hostech i štěstěna. Při slávistické přesilovce se puk odrazil k osamocenému Kůrkovi, který, byť ne z úplně ideálního úhlu, minul zcela odkrytou branku. A tak udeřilo na druhé straně, z první vážnější možnosti Ocelářů. Kohn se u mantinelu snadno zbavil Vondrky, předložil puk Růžičkovi, který se nemýlil. Hned vzápětí mohli hosté přidat pojistku, Květoň ovšem z mezikruží trefil jen povyjetého Slipčenka.

Slavia porpvé srovnala v oslabení

V polovině druhé třetiny si Bonk pohrál s domácí obranou, k ledu si položil i Slipčenka, pak ovšem nedokázal zamířit do opuštěné klece. Slavia v této pasáži hry působila značně dezorientovaně, přesto se dopracovala k vyrovnání. Při vlastním oslabení posunul ležící Doležal kotouč na Žižku, který v samostatném úniku přesně trefil místo pod Hamerlíkovou vyrážečkou.

Těsně před druhým odchodem do kabin mohli slávisté skóre otočit. Při početní výhodě vyšachovali bránící se čtyřku Třince a Hamerlíka pak po střele Havla zachránila horní tyčka. V 46. minutě vyslal z pravého kruhu křížnou střelu po ledě Květoň a Slipčenko se jen ohlédl, jak kotouč těsně míjí jeho branku.

<span>O minutu později už ale takového štěstí neměl. Polák objel s pukem na holi hned trojici domácích a na brankovišti zakončující Bonk vrátil Ocelářům vedení. Slavia poté i zásluhou přesilové hry reagovala drtivým tlakem, v největší možnosti orazítkoval Sloboda tyčku. Přesto se Růžičkův soubor druhého gólu dočkal. Při další přesilovce nahazoval před branku puk Beránek a Tomica jemnou tečí poslal puk za Hamerlíkova záda.</span>

V prodloužení rozhodl Květoň

<span><span>Minutu a půl pře koncem základní hrací doby mohl rozhodnout domácí kapitán Beránek, Hamerlík si ale proti němu povyjel a touš lapil. V šedesáté minutě pak na druhé straně zachránil Slavii Slipčenko, když ve stoprocentní šanci vychytal Kohna. V prodloužení pak napřáhl Bonk, jeho projektil sice zastavilo břevno, kotouč ale přeci jen dorazil za čáru Květoň a zajistil Ocelářů bod navíc. Celou situaci sice musel posvětit až videorozhodčí, jelikož byl v brankovišti i Hrabal, branku ale uznal.</span></span>

27. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 po prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branka a nahrávky: 31. Žižka (Doležal, Vondrka), 53. Tomica (Beránek, Drtina) - 18. M. Růžička (Kohn, Zíb), 47. Bonk (V. Polák), 64. D. Květoň (Hrabal, Bonk). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3489.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Seman, Cartelli, Andersons, Zíb, Hrabal, Výtisk, Malec - Pospíšil, Peterek, Martynek - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Kanko, Hampl. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: