Hlavní obsah

Liberec poprvé v sezoně přehrál M. Boleslav, i díky nule Pince

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Liberce poprvé v sezoně porazili Mladou Boleslav. Ve 27. kole vyhráli na ledě Středočechů 4:0 a brankář Marek Pinc tak potřetí v sezoně udržel čisté konto. Barvy Tygrů v nejvyšší soutěži přitom hájí teprve od poloviny října.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Liberce se radují z branky do sítě Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Domácí se přitom do soupeře pustili se vší vervou, do vyložených šancí se ale hráči Mladé Boleslavi nedostali. Naopak úvodní euforie velmi rychle vyprchala a ke slovu se dostali hosté. Skóre otevřel v 9. minutě Bartovič po hrubé chybě domácí obrany. Mladoboleslavští měli po obdržené brance neustále problémy s rozehrávkou a dále tak nabízel hostům šance zcela zadarmo. Bílí Tygři ale do první sirény žádnou z nabídek nevyužili.

V druhé části pokračovala nepřesná hra domácího týmu a tentokrát hosté dokázali svůj vzrůstající tlak využít k navýšení skóre ve svůj prospěch. Na 2:0 zvyšoval v 23. minutě obránce Hunkes, když se natlačil před Schwarze a dokázal kotouč propasírovat mezi jeho betony.

Po dalších třech minutách to bylo pro liberecké hráče ještě veselejší, když se do samostatného úniku dostal útočník Špaček a při zakončení nezaváhal. Zápas následně skončil pro brankáře Schwarze, místo kterého nastoupil Valent. Zmar domácích dokazuje fakt, že před tímto gólem měli výhodu 115 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilové hry.

Valent následně dlouho držel šance domácího týmu alespoň ke zkorigování výsledku, ale spoluhráči mu moc nepomohli. V poslední třetině hráli domácí téměř neustále v oslabení, když na trestnou lavici usedli hned šestkrát, navíc Handlovský byl za vražení na hrazení vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Liberečtí měli během poslední části zápasu téměř čtyři minuty možnost hrát s převahou dvou hráčů v poli a vytěžili z toho nakonec pouze jeden gól, o který se postaral útočník Plodek.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Bartovič, 23. Hunkes (Podkonický, Jareš), 26. Špaček (Čakajík, Víšek), 55. Plodek (Hunkes). Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:6, navíc Handlovský (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání, Bartovič (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3610.
Mladá Boleslav: Schwarz (26. Valent) - Žabka, Frolo, Jindra, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, J. Kasík - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Liberec: Pinc - Hunkes, Malkamäki, Jareš, Derner, Holub, Čakajík, Rýgl - Bartovič, Kašpařík, Dušek - Blatný, Podkonický, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: