Hlavní obsah

Brno - Plzeň 2:4Plzni stačila k vítězství v Brně střelecky vydařená druhá třetina

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Huml 1 : 0
31. Adamský 1 : 1
34. Vampola 1 : 2
35. Scofield 1 : 3
40. Procházka 2 : 3
49. Straka 2 : 4

BRNO

Střelecky vydařená druhá třetina podložená třemi góly v rozmezí necelých čtyř minut zajistila hokejistům Plzně vítězství v Brně nad tamní Kometou 4:2. Brňané se sice snažili, v koncovce se ale trápili, nedařili se jim přesilovky a závěr dohrávali v křeči. Na třech gólech Západočechů se podílel útočník Petr Vampola.

Článek

Plzeň i s Martinem Strakou v sestavě si zásluhou agresivního hokeje vypracovala tlak. Hrála mnohem častěji v útočné třetině, územní převahu ale nevyjádřila dlouho střelecky. I když se snažili Brňané oplácet stejnou zbraní, oproti svému soupeři postrádali kombinační přesnost.

Přesto bojovnost vynesla ve 12. minutě Kometě vedení, když po Varaďově přihrávce vyjel od zadního mantinelu do střeleckého prostoru Huml a překvapil brankáře Pöpperleho. Plzeň zvýšila otáčky, dvakrát ale promarnila nabídku srovnat skóre při přesilovce. V ní plzeňský kouč Jelínek zařazoval do hry čtyři útočníky a pouze jednoho obránce. Bojovností a zejména zásluhou brankáře Hoviho, který dvakrát zlikvidoval vyloženou šanci Vostřákovi, ale udržela Kometa čisté konto.

Hra se ve druhé třetině výrazně přiostřila, na ledě přibylo nejen osobních soubojů, ale také hodně nervozity. Plzeň pokračovala v aktivním hokeji a třemi brankami otočila skóre. Vyrovnat se podařilo Adamskému, na jehož tvrdou střelu od modré čáry do horního růžku nestačil Hovi reagovat. Pohromou Komety Vyloučení Brabence a po něm Radka Procházky. Pouhých osmnáct sekund přesilovky pět na tři stačilo Vampolovi k vyrovnání, když protlačil kotouč z boku pod chrániče brankáře Hoviho.

V další přesilovce střelu obránce Modrého tečoval Scofield a na změnu směru letu kotouče už Hovi nereagoval. Vypjatá atmosféra vyvrcholila pěstním soubojem domácího Svobody s plzeňským Modrým, po kterém byli oba hráči vyloučeni do konce utkání. Kometa se před druhou přestávkou vzchopila k náporu, který korunoval gólem Radek Procházka.

Poměr sil se v poslední dvacetiminutovce na chvíli obrátil. Na rozdíl od předešlých třetin se hosté zatáhli do defenzívy a trpělivě čekali na chyby protivníka. První po rychlém protiútoku zakončil Hvila střelou do tyče. Nabídku k vyrovnání v podobě dvou přesilovek těsně za sebou Kometa trestuhodně promarnila. Při druhé přesilovce po chybě finského brankáře se dostal ke kotouči Martin Straka, který ukázal dokonalou práci s kotoučem a střelou pod horní tyčku dal rozhodující gól. Po něm se už Kometa nevzchopila, měla sice ještě výhodu dalších dvou přesilovek. Při nich se ale vůbec nevytvořila tlak. Závěr zápasu se ze strany Brňanů změnil v beznaděj a Plzeň už vítězství ubránila.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Huml (Varaďa), 40. R. Procházka (Šindel. R. Dlouhý) - 31. Adamský (Vampola, Benda), 34. Vampola (M. Straka, Vlasák), 35. Scofield (Modrý, Vampola), 49. M. Straka. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc J. Svoboda - Modrý oba 5 min. a do konce zápasu. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7100.
Brno: Hovi - Novák, Mojžíš, Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda (41. Bourret), Huml, Varaďa - Šindel, R. Procházka, R. Dlouhý - Vondráček, Ludvík, Brabenec. Trenéři: Pazourek a Trličík.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Modrý, Benda, Benák, Dresler, O'Brien. Od 21. min. navíc Pitule - Vostřák, Kracík, Vlasák - M. Straka, Vampola, Adamský - Hvila, Matějovský, Scofield - Lev, Jan Kovář, M. Heřman -Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: