Hlavní obsah

Č.Budějovice - Litvínov 3:0Turek podruhé za sebou neinkasoval a Jihočeši porazili Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Veselý 1 : 0
22. Květoň 2 : 0
56. Gulaš 3 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Brankář Českých Budějovic Roman Turek podruhé za sebou udržel čisté konto a i díky tomu Jihočeši ve 27. kole extraligy porazili Litvínov 3:0.

Článek

Domácí hráli aktivně od první minutě a dlouhé minuty to vypadalo, že na ledě je pouze jedno mužstvo. Hosté často jen vyhazovali puky přes všechny čáry a jejich návštěvy v útočném pásmu byly vzácností.

Litvínovského brankáře Hübla prověřil po návratu z trestné lavice hned v úvodu zápasu Kotrla, dalším nebezpečným střelcem byl Gulaš, po něm Květoň. V 11. minutě byli současně vyloučeni Stříteský a nová litvínovská posila Pavlikovský a Jihočeši dokázali dvojnásobnou přesilovku využít. Skóre otevřel Veselý, jenž v těsné blízkosti před Hüblem změnil dráhu kotouče vyslaného z pravé strany Vakem.

O střelbu se nesměle pokoušeli také hosté, ale Černý ani Švarný na Turka nevyzráli. Při vyloučení Jánského krátce před první sirénou mohli domácí zvýšit, ale Melichar ve výhodné pozici dal přednost nahrávce na Gulaše, který netrefil puk, Brzy po změně stran potvrdili Jihočeši svoji převahu, když Květoň nejprve vyprášil Hüblův pravý beton, ale na druhý pokus ležícího gólmana už hravě přehodil.

Další obrovskou šanci si vypracoval Micka, jenž mohutně napřáhl v prostoru mezi kruhy, ale padající Hübl zázračně schoval puk do lapačky. Při trestu domácího Snopka našel Kroupa u pravé tyčky číhajícího Trávníčka, ale ten se k zakončení do odkryté budějovické branky nedostal díky obrannému zákroku Vaka. Severočechy se snažil probudit kapitán Reichel, jeho střela z pravého kruhu ale Turka příliš nevyděsila. Neuspěl ani dotírající Trávníček, domácí naopak nevyužili 43 vteřiny trvající výhodu pěti hráčů proti třem.

Na začátku třetího dějství nejprve pálil na Turka Trávníček, následně svitla Benzině naděje na zkorigování výsledku, když po faulech Melichara a Snopka hráli 78 vteřin ve dvojnásobné přesile. Gól však vstřelit nedokázali. Neúspěchem skončil v dalším průběhu také střelecký pokus Šimánka a domácí pak nepochopitelně spíš odklouzali než odehráli přesilovku při trestu Gureně.

Hosté se zoufale snažili zkorigovat výsledek a málem se jim to podařilo díky přesilovkové střele Švarného od modré čáry, ale puk skončil pod tělem brankáře Turka. Při hře čtyři na čtyři si naopak domácí Gulaš nabruslil za útočnou modrou pro odražený kotouč a překonal Hübla potřetí.

HC Mountfield České Budějovice - HC Benzina Litvínov 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Veselý (Vak, Gřegořek), 22. L. Květoň (Mikeska), 56. Gulaš (Ptáček). Rozhodčí: Hradil, Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 9:10, navíc Kotrla (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4192.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Mertl, Vak, Veselý - L. Květoň, Mikeska, Gulaš - Melichárek, Šimánek, Sailer - Kotrla, Micka, Hřebejk. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Kroupa, Stříteský (21. Kubát), Švarný, Skuhrovec, Gureň - Jánský, Reichel, Lukeš - Majdan, Pavlikovský, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, Heinisch, Bojer. Trenéři: Kučera a Šlégr.

Reklama

Související témata: