Hlavní obsah

Štěpánek po návratu do branky povolil Spartě jen gól

Hokejový gólman Jakub Štěpánek se do vítkovické branky po zranění vrátil v reprezentační formě. Proti Spartě pustil jen gól a měl velkou zásluhu na tom, že vítězná série Pražanů po šesti zápasech došla svému konci.

Článek

"Každá série jednou končí a už v pondělí jsem to v nějakém rozhovoru říkal, že nevím, proč by ta sparťanská nemohla skončit u nás. Podle mě by dneska bylo nespravedlivé, kdyby Sparta vyrovnala. Opticky jsme byli lepší," řekl novinářům třiadvacetiletý vítkovický brankář, který tři týdny marodil s poraněnými třísly.

Kvůli zdravotním problémům zmeškal i druhý turnaj Euro Hockey Tour ve Finsku, ale do branky se vrátil ve staré formě. "Cítím se už v pohodě, doufám, že to vydrží," řekl Štěpánek, jehož zranění se v reprezentační přestávce stalo důvodem přestřelky mezi vítkovickým koučem Aloisem Hadamczikem a reprezentačním asistentem Josefem Jandačem.

Dnes se však Štěpánek jednou neobešel i bez velké přízně štěstí. Šest minut před koncem mu bomba Macholdy prosvištěla do tyčky a odrazem od Štěpánkovy brusle znovu zazvonila o konstrukci. Dvojitý zásah o kov však Vítkovice přežily. "Někdo to přede mnou tečoval, myslel jsem, že to je vysoká hůl. Šlo to celkem vysoko, i já jsem držel lapačku hodně vysoko. Měl jsem velké štěstí, že to šlo do tyčky," řekl Štěpánek.

Vítkovická opora přiznala, že na druhý gól soupeře by tým v závěru sotva zareagoval. "Kdybychom dostali gól, nevím, jestli bychom to dokázali zvrátit. Ale měl jsem štěstí, to potřebujete. Jednou jsem ho dneska měl, jednou ne. Myslím, že to je kvit," konstatoval Štěpánek.

Reklama

Související témata: