Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 2:3Lídr z Vítkovic vyválčil díky Burgerovi v Liberci výhru po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Klimek 0 : 1
20. Bartovič 1 : 1
31. Bartovič 2 : 1
53. Burger 2 : 2
65. Burger 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Vítkovic vyhráli i čtvrtý zápas v řadě, když na ledě Liberce vybojovali v čtvrteční předehrávce 28. kola O2 extraligy dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté do 53. minuty prohrávali, ale vyrovnání zařídil Jiří Burger a stejný hráč rozhodl rovněž penaltovou loterii. Za domácí se dvakrát trefil Milan Bartovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Vítkovic

Článek

V brance domácích nastoupil Fin Leinonen; Pinc, který na sever Čech přišel právě z Vítkovic, tak neměl šanci předvést se proti svému klubu, z kterého neodešel zrovna v dobrém. Do první šance utkání se v druhé minutě dostal Bartovič, Štěpánek však jeho sólo zlikvidoval.

Poté se hrálo dlouho v obranném pásmu Tygrů, zejména kvůli přesilovým hrám soupeře. Vítkovice hrály dokonce 36 vteřin v pěti proti třem poté, co po Matějovském byl vyloučen na pět minut i Podkonický. Slovenský útočník zasáhl loktem Jurečku, dostal navíc i trest ve hře a dostane tak nejméně na jeden zápas disciplinární trest.

Liberec tak hned v 7. minutě přišel o dalšího zkušeného útočníka, v sestavě mu přitom ze zdravotních důvodů chybělo už pět forvardů ze základního kádru. Severočeši se však v dlouhém oslabení ubránili, stejně jako Ostravští při první přesilovce domácích.

Leinonena překonal bekhendovou střelou Klimek

Skóre se tak poprvé změnilo v 19. minutě, kdy Leinonena překonal bekhendovou střelou Klimek. Tygři však rychle odpověděli, Bartovičovo nahození od mantinelu si do branky podle všeho srazil Jurečka. Vyrovnání potvrdil videorozhodčí.

V druhé části sledovali diváci spíše než pohledný hokej urputný boj, v kterém se oba celky soustředily na obranu a soupeře zkoušely překvapit rychlými protiútoky nebo dlouhými přihrávkami. Do vedení se dostali domácí, když Bartovič pohotovou dorážkou využil přesilovou hru. Vyrovnat mohl Ujčík, ale Leinonen výborným zákrokem jeho šanci zlikvidoval.

Domácí poté nevyužili dvě početní výhody ke zvýšení svého těsného náskoku a Vítkovice je za to potrestaly. V 53. minutě vyrovnal kapitán Burger.

Ke slovu tak přišlo prodloužení. V jeho třetí minutě mohl duel rozhodnout z trestného střílení Burger, Leinonena však nepřekonal. Když poté Sičák trefil v posledních vteřinách nastaveného času jen tyč, rozhodly o vítězi samostatné nájezdy. Druhý bod nakonec získaly Vítkovice, když Leinonena překonali Ujčík a Burger, na druhé straně uspěl jen Bartovič.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Bartovič (Dušek, Víšek), 31. Bartovič (Malkamäki, Hunkes) - 19. Klimek (Stehlík), 53. Burger (Hubáček, Klimek), rozhodující nájezd Burger. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 2:5, navíc Podkonický (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4592.
Liberec: Leinonen - Jareš, Holub, Hunkes, Malkamäki, Čakajík, J. Moravec, Rýgl, Derner - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Blatný, Dušek, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Strapáč - Ujčík, Vrána, Svačina - Szturc, Roman, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec