Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 5:4Vlasák rozhodl jubilejním gólem o výhře Plzně nad Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Bělohlav 0 : 1
13. Straka 1 : 1
26. Horna 1 : 2
31. Kuchler 1 : 3
31. Adamský 2 : 3
35. Straka 3 : 3
36. Frolík 3 : 4
47. Straka 4 : 4
53. Vlasák 5 : 4

Hokejisté Plzně sice v utkání 28. kola extraligy s Kladnem čtyřikrát prohrávali, přesto se nakonec radovali z výhry 5:4. Zápas rozhodl v 53. minutě Tomáš Vlasák svým 250. gólem v součtu v nejvyšší soutěži a reprezentaci a stal se 53. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Hlavní hvězdou zápasu byl ale plzeňský kapitán Martin Straka, který si připsal čtyři body za hattrick a jednu asistenci.

Článek

Utkání začalo bezstarostným hokejem z obou stran. Hodně prostoru ve středním pásmu svědčilo především hostům a navíc plzeňský gólman Pöpperle propustil za svá záda nenápadnou bekhendovou střelu Bělohlava. Kladno mohlo přidat záhy i druhý gól, Po chytré zadovce Procházky ale Horna nedokázal trefit skákavý kotouč před prázdnou brankou. Domácí se probrali až při druhé přesilové hře, během níž si Straka mezi kruhy počkal na vhodný okamžik ke střele a trefil se přesně nad Kopřivův pravý beton.

Vyrovnání domácí ukolébalo a po zbytečných faulech se dostali do dvojnásobného oslabení. Téměř minutovou přesilovku pět na tři však hosté sehráli mizerně. Když už byli domácí ve čtyřech, zastavil Pöpperle rychlým skluzem průnik Stielera. V závěru první třetiny si domácí vytvořili nápor. Po chybě v rozehrávce ovšem musel brejk hostů řešit výjezdem k modré čáře Pöpperle. K odraženému puku se dostal Bělohlav a jeho nahození jen těsně minulo opuštěnou branku.

Prostřední část zahájili aktivněji domácí a především první útok Západočechů zaměstnával obranu hostů. Paradoxně však udeřilo na druhé straně, když při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval ideální přihrávku Kuchlera Horna. Dobře kombinující domácí ale stále útočili a po vybídnutí Vampoly od zadního mantinelu vyrovnal zblízka nekrytý Adamský. Nerozhodný stav vydržel pouze 24 vteřin. Nedůsledně bránící hráče Plzně po buly potrestal třetím gólem Kuchler, když dorazil střelu Trončinského. Vzápětí zachránil domácí od další pohromy Pöpperle, když zlikvidoval opakovanou střelu Procházky.

Následně se podařilo domácím opět srovnat. Vlasák totiž vyšperkoval skvělou individuální akci nahrávkou na Straku před odkrytou branku a plzeňský kapitán upravil na 3:3. Půl druhé minuty na to ale hosté opět vedli, když z protiútoku nejprve Kalla trefil tyč a odražený kotouč vrátil do sítě Frolík.

Do závěrečné třetiny domácí vstoupili obrovským náporem. Pozorný Kopřiva ale zlikvidoval střely Hvily i Adamského. Dalšího vyrovnání se domácí dočkali až v přesilové hře, kdy Straka usměrnil svým třetím gólem v zápase do branky střelu Bendy od modré čáry.

Hostům postupně docházeli síly a pomáhali si často fauly. A právě v početní výhodě Západočeši dokonali obrat, poté co Straka křížnou přihrávkou našel Vlasáka a ten svým jubilejním gólem upravil z levého kruhu na 5:4. Hosté v poslední desetiminutovce výrazně přidali, Bělohlav po přiťuknutí od Kuchlera ovšem v dobré pozici vypálil nad. Poté Kladno nevyužilo přesilovou hru a naopak ještě málem inkasovalo po drzém průniku Dvořáka.

HC Plzeň 1929 - HC Geus Okna Kladno 5:4 (1:1, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Jiří Hanzlík), 31. Adamský (Vampola, Modrý), 35. Straka (Vlasák), 47. Straka (Benda, Vampola), 53. Vlasák (Straka) - 9. Bělohlav (Šinágl), 26. Horna (Kuchler), 31. Kuchler (Tročinský, Stieler), 36. Frolík (Kalla). Rozhodčí: Hradil, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 6624.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Kracík, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, D. Růžička, J. Dlouhý - Horna, Branda, M. Procházka - Valský, Šinágl, Bělohlav - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice