Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 2:1Karlovy Vary po čtyřech porážkách zabraly, zdolaly doma Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Čutta 1 : 0
29. Tomica 1 : 1
50. Dej 2 : 1

Hokejisté Karlových Varů po čtyřech porážkách za sebou zabrali a zdolali v utkání 28. kola extraligy pražskou Slavii 2:1. Třetí reprízu finále uplynulých dvou let rozhodl ve prospěch úřadujícího mistra v 50. minutě slovenský útočník Rastislav Dej. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec extraligy Roman Červenka v dresu Pražanů podruhé za sebou vyšel naprázdno a Slavia zaznamenala třetí porážku za sebou.

Článek

Oba celky si v předchozích vzájemných kláních v sezoně přivezly vítězství z venku a tuto bilanci chtěli hned od úvodu změnit Karlovarští. Dejova formace ohrožovala hostujícího gólmana Slipčenka a zejména střela Hluchého mu způsobila značné problémy. Slavia kontrovala jedovatou střelou Beránka vedle pravé tyče Sáblíka, který dnes opět nahradil reprezentanta Mensatora.

Aktivita domácích vyústila v šesté minutě v 24 vteřinovou přesilovou hru pět na tři. Karlovarští ji využili díky střele obránce Čutty od modré čáry. Zatímco prvních deset minut zápasu se Pražané ocitli pod velkým tlakem Energie, další část úvodní třetiny se odehrávala spíše ve středním pásmu, z čehož vybočil zejména samostatný únik karlovarského Kristka. Jeho pokus však skončila nad Slipčenkovou brankou. Slavia odpověděla skákavou střelou Červenky, ale Sáblík byl připraven.

Ve druhé třetině se role obou mužstev otočily. Aktivnější byli Pražané a čím dále jednodušším způsobem se dostávali do obranného pásma domácích. V tomto vynikal zejména Růžička, když zvláště jeho střela z 22. minuty, kterou tečoval Doležal, způsobila Sáblíkovi velké problémy.

Ve 29. minutě se Slavia dočkala vyrovnání. Z nenápadné akce v obranném pásmu domácích, překonal Sáblíka nechytatelnou bombou do levého horního rohu Tomica. Tlak červenobílých pokračoval. Vývoj zápasu ve prospěch hostí mohl otočit Beránek. Jeho střelu švihem srazil Sáblík pouze na tyčku a po následném závaru nedokázali jeho spoluhráči dotlačit puk za domácího brankáře.

Závěrečné dějství začalo přesilovou hrou Růžičkových svěřenců. Karlovarští ale Slavii nepustili do žádné příležitosti. Zodpovědná hra v obraně zdobila obě mužstva po celou poslední třetinu. Využívání přesilových her se nakonec ukázalo jako rozhodující. Při Vondrkově vyloučení v 50. minutě po nahození obránce Muchy ze vzduchu tečoval puk Dej a rozhodl. Stav už nezměnila ani závěrečná power play.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Čutta (Dobroň), 50. Dej (Mucha, Hluchý) - 29. Tomica (Havel, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jindra, Kostka. Vyloučení: 6:5, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4735.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Prošek, Mucha, Parýzek, Tribuncovs, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Pletka - Zaťovič, Kristek, Melenovský - Kuběna, Skladaný, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Pavel Kněžický.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice