Hlavní obsah

Trenéra nároďáku Růžičku vábí ruské kluby z KHL

PRAHA

Trenér hokejistů pražské Slavie a české reprezentace Vladimír Růžička by podle sobotního deníku Sport mohl po sezóně odejít do Kontinentální ligy. Vážný zájem o olympijského vítěze z Nagana a kouče mistrů světa z roku 2005 má údajně především Petrohrad.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bude Vladimír Růžička dirigovat slávistickou střídačku i v příští sezóně?

Článek

Růžičkovi letos skončí v pražském klubu smlouva, stejně jako u národního týmu. "Dva roky jsem to opravdu neřešil, vždycky jsem říkal, že mám ještě kontrakt. Uvidíme, co bude dál," řekl Růžička, o nějž se podle listu zajímají i další elitní ruské kluby, například Kazaň nebo Dynamo Moskva.

O odchodu do Ruska po deseti letech na slávistické lavičce prý vážně přemýšlí. "To, že mě ruské kluby kontaktují už poslední dva roky, není nic nového. Ale teď se soustředím jen na Slavii a reprezentaci," uvedl šestačtyřicetiletý Růžička, jenž je v pražském klubu i generálním manažerem.

Dodal, že jedná i se Slavií. "V současné době je pro mě jasnou prioritou, abychom zvládli extraligovou sezónu a abych vybral co nejlepší mužstvo na olympiádu. To je jediné, co mě v této chvíli zajímá, na nic jiného se nesoustředím," prohlásil Růžička.

Reklama

Související témata: