Hlavní obsah

Plzeň porazila a dostihla Vítkovice, Turkova série skončila po 232 minutách

PRAHA

Šest zápasů nabídl v neděli program 29. kola hokejové O2 extraligy. Náskok hokejistů Vítkovic v čele tabulky smazala Plzeň, která na ledě lídra zvítězila a svého rivala bodově dotáhla. Až ve čtvrtém utkání v řadě inkasoval gól brankář Českých Budějovic Roman Turek, jehož úspěšnou sérii ukončili hokejisté Kladna. V dalších utkáních zvítězila Sparta v Brně, Karlovy Vary v Pardubicích, Liberec doma přehrál Zlín a Mladá Boleslav Třinec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost plzeňských hokejistů po vstřelení branky na ledě Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Gólman Turek v Českých Budějovicích sbíral další minuty bez obdržené branky, neposkvrněné ale bylo dlouho i konto kladenského brankáře Kopřivy, jehož překonal až v 46. minutě Mikeska. Vniveč nakonec vyšla i snaha domácích o prodloužení Turkovy série, v 49. minutě se prosadil Stieler a jihočeský gólman tak obdržel první branku po 232 minutách. O vítězi nakonec rozhodlo až prodloužení, v němž dva body pro Budějovice vystřelil Gulaš.

Jako první se měnilo skóre na ledě Brna, kde již po 38 sekundách rozesmutnil domácí fanoušky Broš. Dlouhý sice zařídil po pěti minutách vyrovnání, závěr úvodní třetiny ale opět patřil hostům a Sparta odcházela po trefách Tona a Macholdy do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ten navíc ještě zvýraznil po polovině utkání Langhammer. Domácí ožili až na začátku třetí třetiny, kdy snížil Erat, jejich naději ale deset minut před třetí sirénou utnul Koreis. Domácí dokázali ještě snížit překvapivou brankou Varadi, na vítězství Pražanů to ale již nemělo nezměnilo.

Hokejisté Pardubic se na domácím ledě ujali v 9. minutě vedení po krásné trefě Petra Sýkory, Karlovarským se ale podařilo ještě v první části vývoj otočit. Vyrovnání zařídil v 15. minutě Kristek a o 73 sekund později zařídil vedení hostů Zucker. V polovině utkání si Východočeši prožili dvě minuty hrůzy. Hosté využili početní převahy při pětiminutovém vyloučení Cetkovského a nastříleli soupeři tři branky! Východočeši se z ledové sprchy vzpamatovali až ve třetí třetině: nejprve snížil Kolář a třetí branku domácích zařídil druhým gólem Sýkora, tři body ale stejně putovaly na západ Čech.

Aktivní Plzeň si vítězství vzít nenechala

Na ledě Liberce vstoupil do utkání lépe Zlín, na gól Důrase ale odpověděl ještě v úvodní třetině Klimenta a tentýž hráč zařídil v úvodu druhé druhé části domácím vedení. Uklidnění na domácí střídačku přinesl v polovině zápasu třetím gólem Dušek, hosté ale ještě do přestávky snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Köhlera. V třetí části se už skóre neměnilo a všechny body zůstaly i potřetí v sezóně Liberci.

V Mladé Boleslavi měli domácí od začátku zápasu navrch. Na Králův gól hostující Třinec ještě stačil zareagovat trefou Cartelliho, za moment ale Král zařídil Středočechům opět vedení a před první sirénou přidal třetí branku Boleslavi Macho. Jiskru naděje vykřesal před polovinou utkání Polanský, na začátku třetí části ale domácí opět vedli o dvě branky po gólu Macha. Oceláři dokázali již jen snížit v 48. minutě brankou Kohna.

Jako poslední bylo rozehráno utkání ve Vítkovicích, kde extraligový lídr přivítal Plzeň. Západočeši se ve 14. minutě ujali vedení gólem Heřmana, za dvě minuty ale bylo vyrovnáno po trefě Kvapila. Úvod druhé části vyšel na výbornou hostům. Osmatřicet sekund po přestávce dostal Plzeň do vedení Vostřák a vzápětí zvýšil Adamský. Před polovinou utkání to bylo opět jen o gól, snížení zařídil Svačina, ještě do druhé přestávky ale hosté znovu poodskočili po trefě Modrého. Dramatický závěr sliboval kontaktní gól Klimka z 49. minuty, po celý zápas aktivnější hosté ale dotáhli utkání do vítězného konce.

Devětadvacáté kolo uzavře úterní dohrávka mezi pražskou Slavií a Litvínovem.

Hokejová O2 extraliga - 29. kolo
Č. Budějovice - Kladno 2:1 v prodl.on-line
Branka: 46. Mikeska, 61. Gulaš - 49. Stieler.
Brno - Sparta Praha 3:5on-line
Branky: 6. Dlouhý, 44. Erat, 57. Varaďa - 1. Broš, 15. Ton, 19. Macholda, 34. Langhammer, 52. Koreis.
Pardubice - Karlovy Vary 3:5on-line
Branky: 9. Sýkora, 43. Kolář II, 52. Sýkora - 15. Kristek, 17. Zucker, 31. Skuhravý, 32. Kumstát, 32. Dej.
Liberec - Zlín 3:2on-line
Branky: 19. Klimenta, 22. Klimenta, 34. Dušek - 8. Důras, 39. Köhler.
Mladá Boleslav - Třinec 4:3on-line
Branky: 6. Král, 12. Král, 18. Macho, 44. Macho - 10. Cartelli, 29. Polanský, 48. Kohn.
Vítkovice - Plzeň 3:4on-line
Branky: 16. Kvapil, 29. Svačina, 49. Klimek - 14. Heřman, 21. Vostřák, 25. Adamský, 37. Modrý.
1.12. Slavia Praha - Litvínovon-line
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice