Hlavní obsah

Brno - Sparta 3:5Sparta rozhodla zápas v Brně už v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Broš 0 : 1
6. Dlouhý 1 : 1
15. Ton 1 : 2
19. Macholda 1 : 3
34. Langhammer 1 : 4
44. Erat 2 : 4
52. Koreis 2 : 5
57. Varaďa 3 : 5

BRNO

Hokejisté Sparty v neděli rozhodli o svém třetím triumfu nad Kometou v této extraligové sezóně už v úvodní dvacetiminutovce, kterou vyhráli 3:1. Po předchozí porážce na vítkovickém ledě se tak pod novou trenérskou dvojicí Volek - Holaň vrátili v Brně zpět na vítěznou vlnu.

Článek

„Skvěle nám vyšel úvod střetnutí. Brankář Přikryl nás hned při prvním střídání dvakrát podržel a z prvního útoku jsme poté vstřelili vedoucí gól. Dvoubrankovým náskokem po první třetině jsme položili základ vítězství. Cestu k němu jsme si ale v závěru trochu zkomplikovali,“ zhodnotil zápas sparťanský asistent Miloš Holaň.

Autor první trefy Pražanů Michal Broš uznal, že jeho mužstvo mělo šťastný vstup do zápasu. „Hned první šanci jsem proměnil. Skórovali jsme pak v oslabení i ve dvou přesilovkách, avšak za stavu 4:1 jsme podvědomě trochu polevili a málem vrátili Kometu zpět do utkání. Naštěstí jsme jí nedovolili přiblížit se víc než na dvougólový rozdíl,“ oddechl si Broš.

Beznadějně poslední Brňané nebodovali už ve třetím zápase v řadě, nepomáhá jim ani přítomnost majitele klubu Libora Zábranského na střídačce. „Solidní poslední třetina ale ukázala, že na tom nejsme herně zdaleka tak  špatně,“ zůstává optimistou Mojmír Trličík, který momentálně vládne po odstoupení trenéra Pavla Pazourka v minulém týdnu na střídačce Komety.

„V kabině jsme si před závšrečnou částí řekli, že ji budeme považovat za nový zápas a zkusíme zabojovat ze všech sil. To, že jsme na konci vyvinuli za stavu 3:5 při power play velký tlak, svědčí jasně o tom, že kluci utkání nezabalili,“ tvrdil Trličík, jenž by měl už v pondělí dostat nového trenérského kolegu.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:5 (1:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. R. Dlouhý (Bičánek), 44. Erat (Šindel, R. Dlouhý), 57. Varaďa (Lhotský, Zubíček) - 1. Broš (Koreis), 15. Ton, 19. Macholda (Broš, Kratěna) 34. Langhammer (Ručinský, Ton), 52. Koreis (Broš, Kratěna). Rozhodčí: Souček, Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - J. Novák, Ovčačík, Houdek, Bičánek, Lhotský, Zubíček, Mojžíš, Kempný - J. Svoboda, Huml, Varaďa - Vondráček, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Šindel, Selingr - Sedlák, R. Procházka, Polodna. Trenéři: Trličík a Zábranský.
Sparta: Přikryl - Macholda, Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, Bolf, Vydarený, Mrázek - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, Výborný, Podlešák - Kafka, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Vlček. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: