Hlavní obsah

Klimenta dvěma góly nasměroval Liberec k třetímu vítězství nad Zlínem

LIBEREC

Hokejisté Liberce vytěžili ze tří letošních extraligových zápasů se Zlínem maximální počet devíti bodů. Po dvou výhrách na ledě soupeře v první polovině základní části zdolali stejného soka i v domácím prostředí. Dvěma góly se na vítězství Bílých Tygrů podílel útočník Tomáš Klimenta, který skóroval v rozmezí tří minut na přelomu první a druhé třetiny.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Liberecký Tomáš Klimenta (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól vstřelený Zlínu.

Článek
Fotogalerie

„Byl to podobný zápas jako ve čtvrtek s Vítkovicemi. Naštěstí jsme odskočili na dvoubrankový rozdíl. I když jsme inkasovali těsně před koncem prostřední části, tak si myslím, že jsme si za bojovnost vítězství zasloužili,“ líčil hrdina zápasu.

„Věděli jsme, že Štůralovi puky hodně vypadávají a zkoušeli jsme na něj skákavé střely. Před prvním gólem měl gólman puk pod sebou. Honza Plodek mu ho vyšťouchnul a já jsem střílel do prázdné branky. Při tom druhém gólu mi rovněž přálo štěstí, které jsem předtím postrádal,“ povídal Klimenta. Mnoho nescházelo, aby dal hattrick. „Při jedné z šancí jsem nedosáhl na přihrávku. Možná, že kdyby tam dojížděl rychlík Milan Bartovič, tak by to stihnul. Na mě to bylo mco dlouhé,“ usmál se útočník domácích.

Liberec nastoupil v dost improvizované sestavě. „Marodka je velká. Máme smůlu, že se to sešlo v jeden čas. Ale ti kluci, kteří tady jsou místo chybějících hráčů, se hodně snaží. Na ledě doslova lítají, dřou a myslím, že se proti nám nehraje soupeřům lehce,“ uvažoval Klimenta.

Vítězný gól dal Dušek

Gól na 3:1, který se nakonec ukázal jako vítězný, zaznamenal Antonín Dušek. „Jeli jsme dva jednoho. Chtěl jsem nejprve přihrát, ale do toho se položil zlínský bek. Zvolil jsem střelu do horního růžku, protože jsem si všiml, že je tam místo. Bylo to vydřené vítězství,“ poznamenal střelec.

Trenér Liberce Jiří Kalous si po zápase oddechl: „Klíčovými momenty pro nás byla dvě ubráněná oslabení tří proti pěti. Nakonec jsme vstřelili o branku víc, což rozhodlo.“

Zlínský asistent trenéra Rostislav Vlach litoval bodové ztráty: „Bylo to vyrovnané utkání se slušným nasazením z obou stran. Ze začátku jsme vedli a měli jsme příležitost náskok zvýšit. Liberec však vývoj otočil a nepomohl nám ani tlak v závěru.“

Autorem zlínské branky na konečných 3:2 byl označen Bedřich Köhler. „Puk byl mezi nohama obránce. Tak jsem do těch nohou praštil a nevím, jak se kotouč dostal do sítě. Dva góly jsme dostali v oslabení a nevyužili jsme žádnou přesilovku. Při hře pět na pět jsme si vytvářeli šance a zasloužili jsme si bod. Bohužel to nevyšlo,“ pokrčil rameny útočník hostí.

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Klimenta (Plodek), 22. Klimenta (Plodek, Víšek), 34. Dušek (Čakajík) - 8. Důras (Balán), 39. Köhler (Leška). Rozhodčí: Polák, Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:7, navíc Hunkes - Důras oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4631.
Liberec: Pinc - Holub, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Dušek, Matějovský - Blatný, Kica, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Lučka, Míka, Nosek, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články