Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 4:3Král s góly nepočkal na jubileum

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Král 1 : 0
10. Cartelli 1 : 1
12. Král 2 : 1
18. Macho 3 : 1
29. Polanský 3 : 2
44. Macho 4 : 2
48. Kohn 4 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Jubilejní 900. zápas v extralize má Richard Král hrát až v pátek ve Varech, předčasný dárek v podobě dvou gólů si ale nadělil už v neděli doma s Třincem, kde deset sezón působil.

Článek

„Proti Ocelářům pokaždé vypisuji odměnu do kabiny a jsem rád, že mi to právě do jejich sítě padá,“ říká 39letý boleslavský kapitán, ale hned odhaluje nesoulad ve statistikách. „Několik let po sobě si eviduji na kartičkách o zápas méně, než se všude píše, takže pro mne číslo 900 bude mít až ten nedělní doma s Plzní. Někomu se to může zdát jako hezká meta, ale pro mne z individuálních statistik víc než počty zápasů znamenají góly či nahrávky,“ míní Král.

Asistenci si připsal i Jaroslav Kracík, jenž přišel z Plzně na hostování do konce sezóny: „Necítil jsem tam důvěru trenéra, o to větší mám nažhavení a snad se konečně letos chytím.“

Třinec, který před reprezentační pauzou figuroval i v čele tabulky, dosáhl během listopadu jediné tříbodové výhry. Z posledních devíti kol má hubený zisk 8 bodů a klesl už na pátou příčku.

„V Boleslavi se nám vymstil neprofesionální přístup v první třetině, chybělo nasazení i bojovnost. Po ostré domluvě přišlo zlepšení, jenže dře koncovka. Schází lehkost ze začátku sezóny, už to nejde jako po drátkách,“ lituje trenér Břetislav Kopřiva., jenž citelně postrádal nemocného Peterka a nepomohlo ani střídání v brance, kde se poprvé od 23. 10. objevil Duba.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Král (Žabka, Sup), 12. Král (Žabka), 18. Macho (Kracík), 44. Macho (Lehikoinen) - 10. Cartelli (Bonk, D. Květoň), 29. Polanský (Martynek, D. Květoň), 48. Kohn (Hampl, Lojek). Rozhodčí: Šindler, Homola - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 3385.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský. Trenéři V. Čermák a Šejba.
Třinec: Hamerlík (18. Duba) - Cartelli, Malec, Zíb, Hrabal, Lojek, Andersons, Výtisk - D. Květoň, Bonk, Polák - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Martynek - Pospíšil, Kanko, Mičulka. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: