Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 3:5Pardubice i kvůli trestu Cetkovského podlehly Karlovým Varům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. P. Sýkora 1 : 0
15. Kristek 1 : 1
17. Zucker 1 : 2
31. Skuhravý 1 : 3
32. Kumstát 1 : 4
32. Dej 1 : 5
43. Kolář II 2 : 5
52. P. Sýkora 3 : 5

Hokejisté Pardubic prohráli ve 29. kole O2 extraligy s Karlovými Vary 3:5. Západočeši položili základ svému vítězství v polovině utkání, kdy při vedení 2:1 třemi góly potrestali faul domácího útočníka Jiřího Cetkovského, jenž zamířil do kabin s trestem na pět minut a do konce zápasu.

Článek

Do sestavy domácích, kteří v pátek nehráli, se vrátili Špirko s Petrem Sýkorou. A právě Sýkora se postaral v 9. minutě o hokejovou lahůdku. Na polovině hřiště sebral puk, přešel přes dva protihráče a doslova si vychutnal gólmana Sáblíka. Pardubičtí v úvodní třetině nevyužili dvě přesilovky a v 15. minutě museli poprvé spolknout hořkou pilulku v podobě vyrovnávacího gólu z hole Kristka. O 73 vteřin později hosté využili druhé zaváhání Jillsona a Zucker poslal Západočechy do vedení.

Eaton sice svého soupeře v úvodní třetině přestřílel, ale do druhé části vstupoval s potřebou vyrovnat náskok soupeře. Místo toho ale třikrát inkasovali poté, co byl ve 29. minutě na pět minut a do konce utkání vyloučen Cetkovský. Ten v souboji u hrazení ramenem srazil Melenovského a sudí Turčan jeho zákrok klasifikoval jako zásah do oblasti hlavy a krku. Karlovarský hráč se už na ledě v dalším průběhu zápasu neobjevil.

A protože domácím už v té chvíli seděl na trestné lavici Pineault, měli hosté k dispozici téměř dvouminutovou početní výhodu pět na tři. Tu využili ve 31. minutě Skuhravým. Při následné klasické přesilovce dali Západočeši další dvě branky. Ve 32. minutě skóroval Kumstát a dílo zkázy pro domácí dokonal o 46 sekund později Dej. Tři inkasované branky prakticky zbavili domácí jakýchkoliv nadějí na úspěch a bylo po hokeji.

O vzruch se v této třetině ještě postarali ve 37. minutě zahraniční hráči obou týmů Pineault a Tribuncovs. Jejich náznak pěstního souboje ale rozhodčí utnuli v samém zárodku a oba hráči kromě dvouminutových trestů inkasovali ještě osobní desetiminutové tresty.

Třetí třetina začala náporem domácích, kteří ve 43. minutě obráncem Kolářem snížili na tříbrankový rozdíl ve chvíli, kdy hráli přesilovku po vyloučení Hluchého. O chvíli později dostali domácí opět šanci při vyloučení Kuběny, ale bouřící ČEZ Arena se gólu v Sáblíkově síti nedočkala. I v následujících chvílích se domácí tlačili před branku hostí a branka visela na vlásku. Ve 48. minutě byl Špirko v úniku faulován Pletkou, jenže nařízené trestné střílení Koukal neproměnil.

Velkému tlaku domácích čelili hosté s vypětím sil i za cenu faulů. Jen za devět odehraných minut této třetiny byli čtyřikrát vyloučeni, ale Eaton využil početní výhody pouze jednou. Nedařilo se mu ani ve 38 vteřin trvající dvojnásobné přesilovce, když vedle sebe usedli za katr Kristek a Mucha. Domácí se přesto nevzdali a v 52. minutě se radovali potřetí, když Sýkora od modré čáry prostřelil vše, co bylo před karlovarskou brankou.

Snížení na dvoubrankový náskok donutilo hostujícího trenéra Hynka k oddechovému času, protože tlak Eatonu mohutně narůstal a prakticky se hrálo jen na polovině hostů. Blíže na dostřel už se však domácí nedostali. V 58. minutě se sice odhodlali k power play, před Sáblíkem, který nevěděl, kam skočit, bylo pořádně horko, ale stav 3:5 pro hosty se již nezměnil.

HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:5 (1:2, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. P. Sýkora, 43. Kolář II (Starý, Havíř), 52. P. Sýkora (Pivko) - 15. Kristek (Zaťovič, Melenovský), 17. Zucker (Skladaný), 31. Skuhravý (Tribuncovs, Němec), 32. Kumstát (Čutta), 32. Dej (Mucha, Skladaný). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:10, navíc Cetkovský 5 min. a do konce utkání, Pineault - Tribuncovs oba 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 8267.
Pardubice: M. Růžička (32. Landsman) - Píša, Kočí, Kolář II, Havíř, Jillson, MacKenzie, M. Drtina - Cetkovský, Špirko, Somík - Zohorna, Koukal, Starý - P. Sýkora, Kousal, Pivko - Pineault, Radil, Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Čutta, Mucha, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Pletka - Melenovský, Kristek, Zaťovič - Kuběna, Skladaný, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Pavel Kněžický.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice