Hlavní obsah

Že mám rekord? Je mi to jedno, řekl Straka

OSTRAVA

Plzeňský kapitán Martin Straka bodoval v neděli ve Vítkovicích ve dvanáctém utkání řadě a vytvořil tím nový rekord letošního ročníku extraligy. Takovou sérii nemá ani slávista Červenka, jenž kanadskému bodování vévodí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost kapitána Plzně Martina Straky (vzadu) a Tomáše Vlasáka.

Článek

„A víte, že je mi to jedno,“ mávl rukou Straka. „Pro mne je důležité, že jsme vyhráli a já si nepamatuji, kdy se nám to ve Vítkovicích povedlo naposledy,“ dodal. Plzeň se veze na vlně úspěchů. V šesti posledních extraligových zápasech získala šestnáct bodů. „Máme do hokeje chuť, to je důležité. Psychicky nám pomohlo, že jsme minule otočili utkání s Kladnem,“ pravil plzeňský kapitán, který je zároveň prezidentem a generálním manažerem klubu.

Včerejším vítězstvím se Plzeň bodově dotáhla v tabulce na první Vítkovice. „Velmi dobře jsme bruslili, pohybem jsme jasně předčili domácí, tlačili jsme se do branky, měli jsme převahu,“ komentoval zápas Strakův parťák v elitním útoku Tomáš Vlasák. Plzeň za první dvě třetiny vyslala na výborného vítkovického brankáře Štěpánka čtyřicet střel, čtyři skončily v brance.

Vítkovický trenér Alois Hadamczik porážku přijal a označil ji za zaslouženou. „Dnes byl den, kdy nám nešlo nic. Vůli a snahu hráčům nemohu upřít, ale žádný herní systém nefunguje, když jste u puku později než soupeř. V bruslení i v osobních soubojích jsme nestačili.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články