Hlavní obsah

Jen mu nebylo dobře, odmítá Zábranský roztržku Dopity s trenéry

Důvodem neúčasti Jiřího Dopity v závěrečné třetině zápasu 29. kola extraligy mezi hokejisty Komety Brno a pražské Sparty nebyla roztržka s trenéry, o níž spekulovala některá média, ale zdravotní stav zkušeného útočníka. Tvrdí to majoritní vlastník klubu Libor Zábranský, který do jmenování nového trenéra vypomáhá na střídačce dočasnému kouči Mojmíru Trličíkovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Pavel Patera (vlevo) brání Jiřího Dopitu z Komety Brno.

Článek

Brňané ztratili nedělní souboj výsledkem 3:5, přičemž po druhé třetině prohrávali s favorizovanou Spartou už 1:4. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Dopita, který je největší hvězdou v kádru nováčka soutěže, se však již v třetím dějství na ledě neobjevil. Podle některých informací po roztržce s trenéry dokonce předčasně opustil halu Rondo. "Dopita se necítil dobře. Více situaci nechci komentovat," řekl ČTK Zábranský.

Dopitovi, jenž ve středu oslaví 41. narozeniny, se v utkání příliš nedařilo, přihrál dokonce soupeři na druhou branku. Trenéři po druhé přestávce sestavu zredukovali. "Ze střídačky je jiný pohled na hru. Do chodu týmu ale nechci zasahovat. Je to věc trenéra," dodal Zábranský s odkazem na Trličíkovo postavení.

O Dopitově plánované absenci v třetí třetině byl ale podle všeho dobře informován. "Po druhé třetině mně Jirka oznámil, že se necítí dobře, a domluvili jsme se spolu, že do závěrečné části nenastoupí. Informace, že se po druhé třetině sbalil a odjel domů, jak informovala některá média, se nezakládá na pravdě. Normálně jsme spolu po utkání mluvili," uvedl pro klubový web Zábranský.

Kometa po 29. kole uzavírá extraligovou tabulku se ziskem pouhých 18 bodů, přičemž na předposlední Kladno ztrácí 12 bodů. Dopita je o bod za dalším útočníkem Romanem Eratem druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Dosud nevynechal jediný zápas a připsal si 19 bodů za devět branek a deset finálních přihrávek.

Jméno nového trenéra, který by měl brněnský tým převzít poté, co Pavel Pazourek ve středu odstoupil, se vedení Komety chystá oznámit ještě v pondělí večer.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice