Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno povedou trenéři Jeřábek, Lubina a Trličík

BRNO

Hokejisty extraligové Komety Brno povede v roli hlavního trenéra padesátiletý Vladimír Jeřábek a jeho asistenty budou Ladislav Lubina a stávající asistent Mojmír Trličík. Minulou středu odstoupil od vedení posledního týmu extraligy na vlastní žádost Pavel Pazourek. Kometa Brno má v extraligové tabulce ztrátu 12 bodů na předposlední Kladno.

Článek

"Možností na výběr jsme měli více, ale jsem přesvědčen, že tahle trojice je pro Kometu nejlepší volbou," uvedl na klubových stránkách majitel Komety Brno Libor Zábranský, který právě s Lubinou hrával. O Jeřábka, který vedl v extralize Litvínov a Vsetín, se Kometa zajímala před měsícem. Tehdy jej prvoligové Vrchlabí nechtělo uvolnit. V minulém týdnu ale ve Vrchlabí kvůli špatným výsledkům skončil.

Lubina skončil jako asistent v Pardubicích loni v létě, když způsobil tragickou dopravní nehodu u Hradce Králové, po níž zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Z místa tragédie utekl, později se sám přihlásil na policii. Bývalý reprezentant vyvázl letos v květnu u Okresní soudu v Hradci Králové za způsobení tragické nehody z července loňského roku s trestem na dva roky vězení s podmíněným čtyřletým odkladem.

Lubina havaroval již několikrát

Proti verdiktu, který Lubinovi uložil také čtyřletý zákaz řízení a zaplacení několika set tisíc korun jako náhradu poškozeným a pozůstalým, se odvolal státní zástupce, jenž požadoval vyšší trest. Krajský soud v Hradci Králové ale v srpnu květnový rozsudek potvrdil.

Lubina havaroval několikrát už dříve. Například v roce 2005 při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní vůz. Z nehody vyvázl bez zranění. V roce 2000 havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. Po odvolání z pozice asistenta v Pardubicích Lubina ještě vedl jako hlavní trenér ve slovenské druhé nejvyšší soutěži Nové Zámky.

"Měli jsme své představy, noví trenéři je splňují. Oba byli volní, na nabídku kývli," dodal sportovní manažer Komety Jaroslav Medlík. Ještě v pondělí večer byli noví trenéři představeni týmu a v úterý povedou první trénink. Případné hráčské změny už budou podle Medlíka v kompetenci nových trenérů. Vedení Komety je spokojeno s výkony Alexandra Lhotského, Přemysla Sedláka a Petra Polodny, kteří nastupují za extraligový tým v rámci střídavých startů.

Kometa, která v minulé sezóně prohrála ve finále první ligy s Ústím nad Labem, ale odkoupila extraligovou licenci od Znojma, bude mít v této sezóně na lavičce už čtvrtého hlavního trenéra. U týmu zůstal po postupu o soutěž výše Vladimír Kýhos, který ale byl už po čtvrtém kole odvolán a nahradil jej Pavel Pazourek.

Pazourek chtěl dát týmu impuls

Rošády se navíc netýkaly jen hlavních koučů. Na konci října nejdříve odstoupil z postu asistenta Václav Baďouček, k Pazourkovi po pár dnech přišel jako nový asistent Mojmír Trličík.

Následovalo uplynulou středu odstoupení Pazourka, který chtěl podle svých slov dát týmu po neuspokojivých výsledkách nový impulz. V zápasech v Litvínově a proti Spartě, v kterých Kometa nebodovala, vedl tým dočasně Trličík, společně s ním byl na lavičce i Zábranský.

Ke změnám na trenérském postu v této sezóně sáhli vedle Brna i v dalších čtyřech klubech. Na konci září odstoupil v Litvínově Jaroslav Hübl starší a nahradil jej jeho dosavadní asistent Jiří Kučera. Na přelomu října a listopadu došlo k pohybu v dalších třech klubech. Ve Spartě nahradil David Volek Pavla Hynka, který skončil v pražském klubu i s asistentem Františkem Výborným, jenž vzápětí převzal po Janu Tlačilovi České Budějovice. Hynek krátce poté zamířil do Karlových Varů, kde skončil Josef Paleček.

Reklama

Související témata: