Hlavní obsah

Matějovský v Liberci: V Plzni jsem byl už okoukaný

LIBEREC

Do hokejového kádru Bílých Tygrů z Liberce přišel minulý týden z Plzně zkušený útočník Radek Matějovský, který změnu prostředí jen uvítal. „Jsem hodně vytížený, a to mi vyhovuje,“ říká 32letý forvard.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejista Radek Matějovský

Článek

Jak jste přijal přesun do Liberce?

„Z Plzně jsem měl odejít už před dvěma lety. Neměl jsem tam pozici jako dříve. Po osmi letech jsem byl už okoukaný. Nedostával jsem prostor na ledě. A to je znát. Když jde hráč dvakrát nebo třikrát za třetinu na ledovou plochu, tak nic nevymyslí.

První dojmy z nového působiště?

Jen pozitivní. Byl jsem za to hostování pod Ještědem rád. Potřeboval jsem z Plzně vypadnout a ve hře se objevily asi tři týmy. Hostování v Mladé Boleslavi před měsícem ještě nedopadlo, takže jsem v Liberci.

Už jste stihl za Bílé Tygry odehrát dva extraligové zápasy...

Předtím jsem v Plzni nehrál, kdežto v Liberci mě trenéři hodně posílají na led. Mám toho plné zuby, ale převažuje dobrý pocit. Jsem tak vytížený, že ani nemám čas být nervózní. Se čtyřmi body ze dvou kol můžeme být spokojeni. Nevím, jaká je nejlepší liberecká sestava, ale kluci říkají, že v poslední době hrajeme hodně slepení kvůli velké marodce.

Procházíte sérií šesti zápasů v řadě na domácím ledě. Co tomu říkáte?

Díval jsem se na rozlosování a byl jsem překvapen, jak je možné hrát tolik utkání za sebou doma během šestnácti dní. Když se vyhrává, tak je dobré, že se člověk veze na vítězné vlně. Kdybychom ale dvakrát na úvod prohráli, hodně by nás to srazilo.

Ve čtvrtek hostíte Pardubice. Co by na ně mělo platit?

Musíme podat stejný výkon jako minule. To znamená bojovnost, obětavost, srdce.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice