Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:3Pardubice zdolaly Spartu i potřetí, v sedmé sérii nájezdů rozhodl Pivko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Somík 0 : 1
42. Ton 1 : 1
59. Pivko 1 : 2
60. Ručinský 2 : 2
65. Pivko 2 : 3

PRAHA

Hokejisté Pardubic vyhráli v dohrávce 28. kola O2 extraligy na ledě pražské Sparty 3:2 po samostatných nájezdech a v tabulce se posunuli na druhé místo. Sýkorova parta přitom sahala po všech třech bodech, o svůj jednogólový náskok ale přišla čtyřiatřicet vteřin před koncem třetí třetiny. Bod navíc pak Východočechům zajistil Pivko. Pardubice tak svého soupeře porazily už potřetí v sezóně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Sparty Petr Přikryl chytá střelu Radovana Somíka z Pardubic (uprostřed), kterého brání René Vydarený.

Článek

Už ve druhé minutě musel předvést své schopnosti Růžička, když se na něj po vyhozeném kotouče z vlastního pásma řítil Látal. Hostující gólman byl úspěšný, stejně jako za několik minut při přečíslení dvou na jednoho v podání Tona s Hanzlíkem. Pardubice se poprvé osmělily až ve dvanácté minutě, kdy na sebe pěknou individuální akcí upozornil Zohorna, v rozhodující okamžik se mu ale nepodařilo zvednout puk.

O pět minut později se Východočeši dočkali, na konci přesné kombinace při přesilové hře přesně do odkryté klece Somík. Před prvním odchodem do šaten mohl ještě náskok hostí zvýšit Kousal, který projel celým kluzištěm až před Přikryl, jeho zakončení ale postrádalo přesnost. V samém závěru první části pak ze hry po srážce u mantinelu odstoupil pardubický Starý.

Prostřední třetina se dlouho odvíjela v poklidném tempu, nebezpečných šancí před oběma brankami bylo poskrovnu. Výjimkou byla jen střela Sýkory, která se ale mezi tři tyče nevešla. V druhé polovině druhého dějství převzala iniciativu Sparta, Růžička ale odolal jak proti pokusu Tona, tak proti nebezpečné ráně Macholdy. V 39. minutě mu pak pomohla i tyč, na které se zastavila střela Podlešáka.

Do třetí třetiny vstoupila Sparta náporem a hned po minutě srovnala. Výborný nejprve nadvakrát neuspěl v těsné blízkosti Růžičky, kotouč ale následně předložil Tonovi, který už byl neomylný. A za další dvě minuty mohl sparťanský kapitán skóre otočit, Růžička ale Eaton podržel.

Sparta srovnala v poslední minutě

V 47. minutě pláchl hostujícím zadákům Podlešák a v samostatném nájezdu jej musel za cenu faulu zahákovat MacKenzie. Rozhodčí ale překvapivě trestné střílení nenařídili, hříšníka jen poslali na trestnou lavici. Ačkoliv poté Pražané hráli v krátkém sledu hned čtyři přesilovky, druhého gólu se v nich nedočkali.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrobil minelu před svou brankou Píša, Ton ji ale ve stoprocentní šanci nepotrestal. V čase 58:03 hráli domácí v další početní výhodě, místo branky ale po dvanácti vteřinách sami inkasovali. Pineault unikl přes celé kluziště, jeho pokus sice Přikryl vyrazil, ovšem jen k Pivkovi, který odstartoval salvu nadšení na hostující střídačce.

Jenže to trvalo jen minutu a jedenáct vteřin. Doslova v hodině dvanácté totiž narýsoval Ton přesnou přihrávku přes brankoviště a Ručinskému stačilo jen nastavit hůl, aby srovnal poslal duel do prodloužení. V něm mohli rozhodnout kanonýr Sýkora a Pineault, oba ovšem Přikryl vychytal. Rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. Ty rozhodl v sedmé sérii pardubický Pivko.

<tbody><tr><td>Dohrávka 28. kola hokejové extraligy: </td></tr><tr class="invert"><td>HC Sparta Praha - HC Eaton Pardubice 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 42. Ton (D. Výborný, Podlešák), 60. Ručinský (Ton) - 17. Somík (Píša, P. Sýkora), 59. Pivko (Pineault), rozh. nájezd Pivko. Rozhodčí: Husička, Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7580.</td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Přikryl - Macholda, Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, J. Mrázek, Vydarený, Bolf - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Vlček. Trenéři: Volek a Holaň. </td></tr><tr><td><strong>Pardubice:</strong> M. Růžička - Píša, Kočí, Kolář II, Havíř, Jillson, MacKenzie - P. Sýkora, Špirko, Somík - Zohorna, Koukal, Starý - Pineault, Kousal, Pivko - Buchtele. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články