Hlavní obsah

Hruška se probudil ve správnou dobu, dvěma góly porazil Kladno

OSTRAVA

Dva góly Radima Hrušky převážily vyrovnanou partii s Kladnem na stranu hokejistů Vítkovic. Přestože zápas prvního s třináctým týmem tabulky byl nečekaně vyrovnaný, po vítězství 3:2 bral tři body podle očekávání vítkovický favorit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic Viktor Ujčík (vlevo), Radim Hruška (uprostřed) a Petr Kuboš se radují z gólu.

Článek

"Už jsme si s klukama říkali, že to jsou zlaté body. Kladno už v Plzni přes porážku potvrdilo, že zlepšilo svá utkání venku. My jsme dneska navíc začali dost vlažně, dvakrát jsme dotahovali. Posledních deset minut měl Kladno obrovský tlak, jsme rádi, že jsme to ustáli," řekl novinářům Hruška. Ostravané v pátém kole 18. září doma Kladno rozdrtili 7:0, dnes se na tři body hodně nadřeli.

Pětadvacetiletý útočník letos prožil své první dvougólové představení. Po loňských plodnějších časech letos zůstával ve stínu. "Už jsem si říkal, kdy se trefím doma. O to více jsem rád, že to byly vítězné góly. Týden jsem byl nemocný, takže jsem byl i trošku odpočatý," uvedl Hruška, který dosud v sezoně skóroval pouze jednou.

Svůj letošní střelecký účet navýšil na sedm zásahů. Mohl být i osmý, ale v závěru se puk Hruškovi zamotal pod nohama. "Netrefil jsem to dobře, šlo mi to na nohy. Kustod už mi říkal, jestli má jít pro čepici, ale hlavní je vítězství," usmál se Hruška. "Na druhou stranu už jsem byl dost překvapený, že padl ten první gól. Nevím, jestli to gólman nečekal, ale vůbec se tam nepřesunul," dodal Hruška.

Reklama

Související témata: