Hlavní obsah

Dva body ze Sparty bereme všema deseti, liboval si pardubický Pivko

PRAHA

Taktická bitva s minimem šancí a důraz především na pozornou defenzivu. To nabídlo 58 minut úterní dohrávky 28. kola hokejové extraligy mezi Spartou a Pardubicemi. Závěr duelu a následné samostatné nájezdy ovšem diváky zvedaly ze sedadel. Pardubice v čase 58:15 strhly vedení na svou stranu, Pražané stačili půl minuty před třetí sirénou srovnat. Přesto nakonec truchlí, bod navíc získali v sedmé sérii nájezdů Východočeši.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky do sítě Sparty.

Článek

Když necelé dvě minuty před závěrem třetí části strhl Pivko při vlastním oslabení vedení na stranu hostů, propuklo na pardubické střídačce nespoutané veselí. „Nepamatuji se, že by se mi něco podobného povedlo,“ pátral v paměti úspěšný střelec. To sparťany inkasovaná branka pořádně zaskočila. „Bylo mi špatně,“ popsal momentální rozpoložení Petr Ton. Jenže Pražané se dokázali bleskově vzchopit a ještě v téže početní převaze srovnal Ručinský po Tonově pasu na 2:2. Čtyřiatřicet vteřin před třetí sirénou.

V prodloužení pak Východočeši několikrát sahali po výhře, žádnou ze svých tutovek ale neproměnili. A tak musely rozhodnout až nájezdy. V nich nejprve úřadovali dva muži. Za domácí Ton, na straně hostů pak Rastislav Špirko. Své první dva nájezdy oba proměnili, potřetí už ale ani jeden z nich neuspěl.

Ton se při nájezdech snažil improvizovat

Přitom zejména sparťanský kanonýr byl gólu opět blízko. Blafák á la Forsberg, kdy se puk do branky snažil zasunout jen jednou rukou, však gólman Růžička na brankové čáře zastavil. „Při třetím nájezdu to už byla improvizace s cílem nějak překvapit. Chtěl jsem udělat něco, co běžně člověk nepoužívá. Myslel jsem, že puk stačím do branky zasunout, asi mám ale krátkou hokejku. Tenhle blafák už asi dělat nebudu,“ sypal si popel na hlavu.

Rozuzlení nakonec přinesla až sedmá série, ve které nejprve selhal domácí Kratěna, aby následně překonal Přikryla Libor Pivko. „Byl jsem klidný, protože jsem věděl, že sparťan přede mnou nedal. Pokud bych ani já nedal, nic by se nedělo, následovala by další série,“ odtušil Pivko, že při svém pokusu neměl co ztratit.

Sparta tak poprvé pod vedením trenéra Volka na domácím ledě padla, malou útěchou je alespoň jeden získaný bod. „Nemuseli jsme mít ani jeden. Ale spíš jsme z něj zklamaný. Už poněkolikáté jsme totiž doma nevyhráli za tři body,“ mrzelo Tona. Naopak v pardubickém táboře panovalo veselí. „Je škoda, že jsme inkasovali v poslední minutě, ale za dva body jsme rádi. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že si je ze Sparty odvezeme, brali bychom to všema deseti. Jsou super,“ radoval se Pivko.

Pivko chválil brankáře Růžičku

Vděčit za ně Sýkorův celek může především precizní defenzivní hře. „Ve třech pětkách nemůžeme otevřít hru a hrát aktivně. Naopak musíme šetřit síly, zvlášť tady na Spartě, kde je velké kluziště. Myslím, že se nám to nakonec povedlo,“ říkal Pivko, který přiznal, že mužstvo uklidnil první gól. „Hrálo se nám pak podstatně lépe. A musím pochválit brankáře Růžičku, chytal výborně.“

Naopak Sparta se utvrdila, že doma se potýká se zásadním problémem. Přestože se pod Volkem zvedla, v prvních polovinách duelů mívá problémy a výsledky pak honí ve třetí části. Stejně jako proti Pardubicím. „Proti Pardubicím jsme mohli být jenom rádi, že jsme první třetinu prohráli jen 0:1,“ uznal Ton, který si vlažné úvody dobře uvědomuje. „Víme o tom a bavíme se na toto téma mezi sebou. Když pak dáme gól, jakoby z nás všechno spadne a zvedneme se,“ zakončuje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články