Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:4Sedláček už nemá oteklé oko, vrátil se vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Balaštík 0 : 1
31. Lukeš 1 : 1
32. Kubiš 1 : 2
43. Kubiš 1 : 3
49. Köhler 1 : 4
57. Pilař 2 : 4

LITVÍNOV

Vítězný návrat do branky zlínských hokejistů ve čtvrtek prožil Jakub Sedláček, který měl téměř týden oteklé pravé oko i stehy na obočí po nešťastném zásahem puku na tréninku. „Nebylo to vážné zranění, jenže kvůli otoku jsem pořádně neviděl a s tím opravdu nešlo chytat. Teď už to splasklo, hodně pomohly ledové obklady i masti,“ líčil gólman, jenž v Litvínově předvedl 25 úspěšných zásahů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlevo Martin Lučka ze Zlína, vpravo litvínovský František Gerhát

Článek

„Vyšla nám taktika hrát na brejky a dobře z obrany, kluci mi pečlivým odklizením puků hodně pomáhali,“ říkal Sedláček, kterého čekají během osmi dnů ještě čtyři extraligové starty, než odletí do Kanady na MS dvacetiletých.

„Zatím to nosím v hlavě docela vzadu, ale chtěl bych tam odletět v co největší pohodě a k tomu potřebuji, aby Zlín do reprezentační pauzy vítězil. V Litvínově to vyšlo. Odchytal jsem tady už tři ligové utkání a ještě nikdy neprohrál,“ doplnil spokojený gólman hostů. Zlínští udávali celou dobu tón, bleskově odpověděli i na dorážku znamenající v polovině zápasu vyrovnání skóre.

Za 12 vteřin Kubiš vrátil na jejich stranu vedení získané hned využitou první přesilovkou. Definitivní úder pak zasadili hosté ve třetí části, kdy Fraňka překvapily dvě velmi podobné umístěné střely zdálky od mantinelu. Litvínov marně doufal, že Hübl naváže na dva předchozí hattricky, v koncovce se trápící tým nevyužil ani půldruhé minuty trvající dvojitou přesilovku a ještě před zápasem ukončil zkoušku slovenského útočníka Pavlikovského.

HC Benzina Litvínov - PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. Lukeš (Kroupa), 57. K. Pilař (Stříteský) - 5. Balaštík (Hamrlík, Leška), 32. Kubiš (Sivák), 43. Kubiš, 49. Köhler (Kučný). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 3814.
Litvínov: Franěk - K. Pilař, Stříteský, Skuhrovec, Švarný, Punčochář, Gureň, Kubát, Kroupa - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Heinisch, Gerhát. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Švrček, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: