Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 2:1Bartovič zajistil Liberci výhru nad Pardubice gólem v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Plodek 1 : 0
31. Divíšek 1 : 1
60. Bartovič 2 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtečním předehrávaném utkání 30. kola extraligy Pardubice 2:1. Zápas rozhodl slovenský útočník Milan Bartovič gólem v oslabení deset vteřin před koncem. Východočeši tak nenavázali na předešlé čtyři výhry na stadionech soupeřů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Víšek (vlevo) z Liberce a Jeff Jillson a brankář Martin Růžička z Pardubic.

Článek

Oba celky se ve čtvrtek v Tipsport aréně představily bez řady hráčů základní sestavy. Nehráli ani kapitáni Nedvěd a Koukal a absence zkušených hráčů byla na hře od počátku znát. Do první gólové šance se dostal až ve 4. minutě v početní výhodě Podkonický. Centr první formace Tygrů však z dobré pozice nemířil přesně. Při pardubické přesilovce poté zahrozil Blatný. V jedné z mála šancí hostí se ve 13. minutě zjevil Pineault.

Severočeši byli i nadále aktivnější a brankář Růžička měl mnohem více práce než jeho protějšek Pinc. Jeho štěstím však bylo, že liberečtí hráči sice lépe zvládali osobní souboje jeden na jednoho, ale často nemířili přesně. Jako Bartovič ve 24. minutě. Otevřít skóre nedokázal ani v krátce před polovinou normální hrací době Špaček, pozorný Růžička jeho příležitost zlikvidoval.

Ve 30. minutě se domácí dočkali. V přesilové hře vybruslil zpoza branky Plodek a bekhendovou střelou překonal Růžičku. Pardubice, které do té doby v ofenzivě nic moc nepředvedly, ale rychle odpověděly. O 68 vteřin později tečoval Divíšek Buchteleho střelu a vyrovnal. Krátkodobé vzepětí hostů potvrdil i Somík, jenž šanci však Pinc zlikvidoval.

Východočechy ve třetí části probudily početní výhody, díky kterým získali více ze hry. V polovině třetí třetiny se domácí opět začali více prosazovat i v útočném pásmu, Plodek však ve slibné pozici tečoval puk nad branku. Na druhé straně se vzápětí neprosadil Zohorna.

Závěr normální hrací doby poznamenal faul Plodka, který narazil na mantinel Buchteleho. Liberecký útočník dostal trest ve hře a oslabil svůj tým na pět minut. Pardubický útočník opustil ledovou plochu na nosítkách.

Přesilovka však hostům k výhře nepomohla, naopak deset vteřin před koncem normální hrací doby projel hřištěm Bartovič a rozhodl o výhře domácích. Liberec bodoval popáté za sebou.

Bílí Tygři Liberec - HC Eaton Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Plodek (Klimenta, Víšek), 60. Bartovič (Podkonický) - 31. Divíšek (Buchtele). Rozhodčí: R. Svoboda, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5, navíc Plodek (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5637.
Liberec: Pinc - Hunkes, Malkamäki, Jareš, Derner, Rýgl, Čakajík, Holub - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Blatný, Dušek, Špaček - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Jech. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Pardubice: M. Růžička - Kolář II, Kočí, Jillson, MacKenzie, Křetínský, Havíř, od 31. navíc M. Drtina - P. Sýkora, Špirko, Somík - Pineault, Kousal, Pivko - Zohorna, Divíšek, Buchtele - L. Pilař, Semorád, Bláha. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec