Hlavní obsah

Slavia - Sparta 3:1Před rekordní návštěvou sezóny ovládla pražské derby i potřetí Slavia

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Beránek 1 : 0
28. Kůrka 2 : 0
56. Broš 2 : 1
59. Kadlec 3 : 1

PRAHA

I třetí pražské hokejové derby letošní sezóny se stalo kořistí Slavie, která před 11 825 diváky, rekordní návštěvou probíhajícího ročníku, přehrála Spartu 3:1. Rozhodující krok k tříbodové výhře udělali sešívaní ve druhé třetině, kdy se v rozmezí necelých třech minut trefili Beránek s Kůrkou. V závěru sice snížil Broš, konečnou podobu dal ale výsledku trefou do prázdné branky Kadlec.

Článek

Nestačilo uplynout ani dvacet vteřin a sparťanský gólman Petr Přikryl už musel čelit trestnému střílení. Hostující obraně totiž ukázal záda Roman Červenka a bek Černošek jej musel v poslední chvíli zahákovat. K následné exekuci se postavil sám nejproduktivnější hráč soutěže, jeho střelu na lapačku ovšem Přikryl vytěsnil mimo. Nastolené tempo z úvodu hry neopadávalo ani posléze. Aktivnější byla přeci jen Slavia, nejvíce pak znovu Čerevnka, Přikryl byl ale pokaždé pozorný.

Sparta se do hry dostala poté, co domácí brankář Neruda inkasoval dvouminutový trest za zdržování hry. Při sparťanské přesilovce ale svou chybu napravil, když si na něj nepřišli Kratěna s Hanzlíkem. Akce domácích táhl zásadně Červenka, který si v osmnácté minutě položil i Přikryla, pak ale trefil jen jeho ruku. V závěru první části pak zahrozila dvakrát Sparta. Tonův pokus se mezi tyče nevešel, úplně osamoceného Látala pak vychytal Neruda.

Z tlaku Sparty dvakrát udeřila Slavia

Do druhého dějství vstoupili náporem hosté z Holešovic a ve 22. minutě byl blízko úvodní brance Gulaši. Proti jeho střele do opuštěné branky se ale bleskově vytasil Neruda se svou lapačkou a kotouč do ní ukryl. Když si na slávistickém fakírovi vylámal zuby i Koreis, z ničeho nic udeřila Slavia. Po ubráněném oslabení ujel do přečíslení kapitán Beránek a nekompromisní dělovkou z levého kruhu poslal svůj tým do vedení.

Spartu inkasovaná branka zaskočila a její tlak postupně opadl. Dvě a půl minuty po Beránkově úderu navíc inkasovala podruhé. Při přesilové hře se puk dostal až k nekrytému Kůrkovi, pro něhož nebyl problém z hranice brankoviště zamést touš za brankovou čáru. Slavia se poté soustředila na pozornou obranu, díky které soupeře téměř nepouštěla do šancí. Výjimkou bylo jen Vydareného nahození od modré, které se otřelo o horní tyčku.

Skóre pečetil do prázdné branky Kadlec

Po pěti minutách hry v závěrečné třetině se hostující obranou prosmýkl až před Přikryla Tomica, v zakončení ale i kvůli Látalové faulu úspěšný nebyl. V 50. minutě pak domácí podržel Neruda, když proti Brošově střele včas sklapl betony a odmítl tak nádech dramatu. To ale stejně přišlo. V čase 55:31 už ze vzájemného souboje vyšla jako vítěz sparťanská šestatřicítka, čímž odstartovala závěrečný nápor hostů.

<span>Ten byl záhy ještě umocněn vyloučením Havla, při kterém Sparta sáhla ke hře bez brankáře. Do konce třetiny přitom zbývalo ještě 195 vteřin. Místo vyrovnání ale sparťané inkasovali, když se do opuštěné klece trefil Kadlec.</span>

<tbody><tr><td>30. kolo hokejové extraligy: </td></tr><tr class="invert"><td>HC Slavia Praha - HC Sparta Praha 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 25. Beránek (Tomica, Sloboda), 28. Kůrka (Vondrka, J. Drtina), 59. Kadlec (Vondrka, Doležal) - 56. Broš. Rozhodčí: Hodek, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 11 825.</td></tr><tr><td><strong>Slavia:</strong> Neruda - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Sloboda, Kolařík, J. Drtina - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Přikryl - Macholda, Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, J. Mrázek, Vydarený, Bolf - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Vlček. Trenéři: Volek a Holaň.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: