Hlavní obsah

Kladno - Brno 5:3Brno při Jeřábkově premiéře prohrálo v Kladně 3:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dopita 0 : 1
8. Varaďa 0 : 2
29. Bílek 1 : 2
33. Stieler 2 : 2
44. Erat 2 : 3
48. Frolík 3 : 3
50. Eberle 4 : 3
60. Frolík 5 : 3

KLADNO

Hokejisté Komety Brno nezabrali ani pod novým trenérem Vladimírem Jeřábkem a po porážce v utkání 30. kola na ledě Kladna 3:5 ztrácejí na posledním místě na svého pátečního soupeře už patnáct bodů. Brno vedlo v úvodu 2:0, pak i 3:2, ale Středočeši zápas otočili. Dvakrát se trefil Martin Frolík, vítěznou trefu zaznamenal Jan Eberle.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kladenský brankář Miroslav Kopřiva zasahuje proti pokusu brněnského útočníka Jakuba Šindela.

Článek

Změna na trenérské lavičce, kde stál nově s Jeřábkem i asistent Lubina, na Kometu v úvodu zapůsobila. Kladno hrající nadále bez potrestaného kapitána Patery v úvodním dějství úplně propadlo. Kometa je přestřílela v poměru 16:3 a prosadila se i gólově.

Už ve třetí minutě vypálil nebezpečně exkladenský Huml. V šesté minutě ale už Kladno kapitulovalo, když při signalizované výhodě po Novákově přihrávce zakončoval jednačtyřicetiletý Dopita do prázdné branky. Za 64 vteřin se radovali hosté podruhé, když se střelou z mezikruží prosadil Huml. Zatímco Kladno Trvaje prakticky neohrozilo, Brno mělo hned dvě gólové šance ve vlastním oslabení při Houdkově trestu, v obou případech přečíslení dvou na jednoho nevyužil v jasných šancích Selingr. Další možnost měl v 19. minutě Svoboda.

Kladno se snažilo v úvodu druhé dějství zkorigovat stav, ale ve 24. minutě při signalizovaném vyloučení opět podržel domácí Kopřiva, když lapačkou sebral gól osamocenému Dlouhému. Domácí pak přečkali oslabení a jejich výkon se pak výrazně zvedl. Kuchler ještě Trvaje neprostřelil, ale v 29. minutě byl už Bílek úspěšný.

Další šance měli Frolík a Valský, v 33. minutě už po Eberleově křížné přihrávce vyrovnal do odkryté branky Stieler. Otočit výsledek mohl útočník Burian, zapůjčený z prvoligové Třebíče. Za Brno v ojedinělé možnosti druhé části přestřelil Šindel, Kladnu mohl před přestávkou získat vedení Bílek.

Závěrečnou dvacetiminutovku načala příležitost brněnského Varadi, Trvaje na druhé straně prověřil Frolík. Ve 44. minutě získala vedení opět Kometa, který střelou přes beka překonal Kopřivu Erat. Při Humlově vyloučení pak Kaberle sám před Trvajem volil místo střely nepovedenou přihrávku, ale vzápětí při Houdkově trestu už smazal ztrátu po Bílkově asistenci volný Frolík.

Navíc za dvě a půl minuty z úhlu z otočky překvapil brněnského gólmana Eberle a rozhodl. Kopřiva pak zabránil ve vyrovnání Dlouhému. Kladné pak hrálo ještě právě při jeho trestu přesilovku a po ní mohl ještě pojistit vedení Branda, ale Trvaj zasáhl betonem. V power play ale dovršil výsledek Frolík.

HC Geus Okna Kladno - HC Kometa Brno 5:3 (0:2, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 29. Bílek (Trončinský), 33. Stieler (Eberle, Toman), 48. Frolík (Bílek), 50. Eberle, 60. Frolík (Bílek, Kalla) - 6. Dopita (J. Novák), 8. Huml (J. Svoboda, Brabenec), 44. Erat (Vondráček, Šindel). Rozhodčí: Homola, Minář - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 2337.
Kladno: M. Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Mudroch, Šmach, od 41. navíc Kameš - Branda, Bělohlav, M. Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Burian. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Šindel, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Bourret, R. Procházka, Selingr. Trenéři: Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: