Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 5:1Hokejisté Plzně našli recept na Turka a porazili Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Vampola 1 : 0
26. Straka 2 : 0
30. Modrý 3 : 0
46. Straka 4 : 0
48. Vampola 5 : 0
53. Gulaš 5 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 30. kole extraligy České Budějovice jednoznačně 5:1 a prodloužili svoji bodovou sérii na devět utkání. Základ k vysoké výhře položili domácí ve druhé třetině, během níž skórovali třikrát. Hosté v zápase doplatili na hru v oslabeni, ve kterém inkasovali třikrát. I díky dvěma gólům Martina Straky a Petra Vampoly ukončili sérii pěti výher Mountfieldu, ve kterých brankář Roman Turek inkasoval jen jeden gól.

Článek

Obě mužstva do utkání vstoupila s pozornou obranou středního pásma. Plzeňského gólmana Pöpperleho pořádně prověřila až rychlá střela Hřebejka pálícího zpoza bránícího hráče. Ještě blíže vedoucímu gólu se dostal v přesilovce Ptáček, jehož střelu po ledě Pöpperle vyrazil skluzem. Jeho spoluhráči se v útočném pásmu usadili až ve třetí početní výhodě, během níž po Vampolově příhře zpoza branky musel Turek ramenem reflexivně vytěsnit mimo Modrého táhlou ránu z mezikruží.

Závěr první třetiny ovšem opět patřil hostům, kterým byli nebezpeční hlavně v přesilových hrách. Gulaš ale tečoval Snopkův pokus od modré čáry těsně vedle branky. Vzápětí Jihočeši získali výhodu téměř dvouminutové početní výhody pět na tři, v níž Pöpperle skvěle zastavil bombu Snopka a Mikeska z dorážky netrefil dobře před prázdnou brankou skákavý kotouč.

Prostřední část zahájili domácí aktivnějším napadáním rozehrávky hostů. Navíc po rychlé akci propálil Turka překvapivou střelou z pravého kruhu Vampola. Poté hráli hosté přesilovku. Po vybídnutí Straky se však dostal do úniku Vlasák, jemuž zakončení překazil faulem Vak. Následné trestné střílení proměnil přesnou střelou na vyrážečku Straka. Necelé čtyři minuty na to se znovu zaskvěl plzeňský kapitán, kterého nedovoleně bránili Tůma s Ptáčkem, a nabídli tak domácím dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Za 25 vteřin ji využil střelou bez přípravy Modrý a zvýšil již na 3:0.

Hosté se nepoučili a zbytečnými vyloučeními připravili za chvíli Západočechům další přesilovou hru pět na tři. Tentokrát ji ovšem ubránili a naopak mohli ještě do druhé přestávky snížit. Po přečíslení dva na jednoho ale Gulaš nedokázal přehodit ležícího Pöpperleho.

Na začátku třetí třetiny se postarali o vzrušení pěstním soubojem O'Brien s Gřegořkem. Hostující bek navíc předtím po tvrdém ataku Stránského dostal trest na pět minut a do konce utkání. Přesilovou hru domácích ještě zdvojnásobil faulem Kotrla. Početní výhodu zužitkoval po přihrávce Vlasáka střelou do poloodkryté branky Straka. O 75 vteřin později dokonal nadvakrát po samostatné akci debakl Jihočechů Vampola. Čestný úspěch hostů obstaral v oboustranně otevřené závěrečné desetiminutovce Gulaš, který zblízka skóroval v dvojnásobné početní výhodě.

HC Plzeň 1929 - HC Mountfield České Budějovice 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Vampola (Hvila, Dresler), 26. Straka z trest. střílení, 30. Modrý (Benda, Vlasák), 46. Straka (Vlasák, Benda), 47. Vampola (Modrý) - 53. Gulaš (Mikeska, L. Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 11:7, navíc O'Brien - Gřegořek 5 min. a do konce utkání, Sailer 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 6560.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev, od 49. navíc Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek (51. Jank), Kotaška, Melichar - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: