Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 2:3Jubilant Král rozhodl o mladoboleslavské výhře v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Macho 0 : 1
6. Fabuš 0 : 2
7. Košťál 1 : 2
32. Košťál 2 : 2
66. Král 2 : 3

Hokejisté Mladé Boleslavy porazili ve 30. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech a proti úřadujícím mistrům tak uspěli i potřetí v sezóně. Rozhodující nájezd Středočechů proměnil kapitán Richard Král, který nastoupil k jubilejnímu 900. zápasu v nejvyšší soutěži.

Článek

Souboj přímých konkurentů v boji o desáté místo v tabulce začal lépe pro hosty. Hned jejich první akce skončila brankovým úspěchem, když jemnou tečí poslal puk za Sáblíkova záda Macho. V 6. minutě to již bylo 0:2, i když domácí se hodně zlobili na rozhodčí. Frolova střela zasáhla Sáblíka do masky, zjevně otřesen domácí brankář přestal hrát stejně jako jeho spoluhráči a Fabuš bez problémů uklidil puk do branky Energie.

Sáblík následně s poškozenou maskou opustil ledovou plochu a na své místo pustil Mensatora. Domácím se podařilo rychle snížit, když Košťál využil hned první přesilovou hru. Karlovarští po vstřelené brance zatlačili hosty před jejich branku, ale výtečný Schwarz úspěšně zakročil proti střelám Kristka, Kuběny a Zaťoviče. Závěr první části patři opět hostům, kteří hráli 29 vteřin v pěti proti třem, gól ale vstřelit nedokázali.

Ve druhé části byli opět aktivnější Karlovarští. Po střele Čutty se postupně snažili překonat Schwarze Melenovský a Skladaný. Ve 28. minutě, po chybě Němce, střílel z bezprostřední blízkosti Pabiška, ale Mensator byl na místě. Zvýšit náskok hostí mohl Král, který po zaváhání domácí obrany a nájezdů čtyř útočníků hostí na jednoho, neprostřelil domácího brankáře. Z protiútoku Kristek orazítkoval tyčku.

Drtivý tlak pokračoval

Ve 32. minutě po zaváhání do té doby bezchybně chytajícího Schwarze vyrovnal Košťál a v závěru druhého dějství se mohli dostat i do vedení. Dvouminutovou přesilovku pět na tři však i díky jistým zákrokům mladoboleslavského gólmana nevyužili.

Drtivý tlak domácích pokračoval i ve třetí třetině. Schwarz přiváděl domácí borce k zoufalství. V zahazování šancí se vyznamenal zejména Kristek, který podruhé v zápase nastřelil tyč. Hosté hrozili pouze "rušivými" útoky. Bahenského nájezd z levé strany Mensator zneškodnil s velkým úsilím. Za neustálého dobývání Schwarzovi branky, který se vyznamenal svými 52 zásahy v zápase, dospěl zápas do prodloužení.

Byli to Boleslavští, kteří po tyči Bahenského, mohli v nastaveném čase rozhodnout prodloužení. V následných nájezdech postupně uspěli za domácí Melenovský a Košťál, na straně hostů Fabuš a Vrbata. Na třetí nájezd vystřídal hostujícího Schwarze Valent, což se hostům vyplatilo. Melenovský ani Němec slovenského gólmana nepřekonali, naopak Král Mensatora přelstil.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. náj. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 32. Košťál (Parýzek) - 3. Macho (Kracík, Fabuš), 6. Fabuš (Frolo), rozhodující nájezd Král. Rozhodčí: Jebavý, Kubeš - Kis, Prchal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 3704.
Karlovy Vary: Sáblík (6. Mensator) - Němec, Čutta, Dobroň, Mucha, Parýzek, Tribuncovs, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Pletka, Kristek, Melenovský - Skladaný, Dej, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
Mladá Boleslav: Schwarz (od 3. nájezdu Valent) - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Trenéři: Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: