Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 4:0Třinec letos poprvé nedostal gól, Vítkovice přehrál 4:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kohn 1 : 0
25. Kanko 2 : 0
37. Polanský 3 : 0
56. Polanský 4 : 0

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili ve 30. kole extraligy Vítkovice 4:0 a připravili tak vedoucímu týmu soutěže nejvyšší porážku v sezóně. První čisté konto sezony vychytal brankář Tomáš Duba, který nastoupil od začátku utkání po šesti týdnech. Tři ze čtyř gólů zařídila první formace Ocelářů vedená Jiřím Polanským, autorem dvou branek.

Článek

Od úvodních minut působila nejúdernější řada Třince nažhaveným dojmem ukončit gólový půst Ocelářů na svém ledě, který před utkáním trval 123 minut. Ve svém druhém střídání se ještě Kohn se Zíbem v gólových pozicích zastřelovali, v tom následujícím už ale udeřili. Před vstřelenou brankou ještě Růžička netrefil horní část branky, vzápětí však Kohn zužitkoval Polanského nabídku a střelou na lapačku otevřel skóre.

Z vítkovických hráčů si v utkání nejaktivněji počínalo duo Štefanka, Treille, ale na pozorného Dubu nevyzráli. Ještě v první třetině Štefankovu teč zneškodnil třinecký gólman rozklekem, v další akci Treilleho střelu z mezikruží Duba sice neudržel, ale s pomocí obránců spletitou situaci vyřešil a nedovolil hostům vyrovnat skóre. V závěru třetiny si slovo vzala opět první formace Třince, tentokrát akce Kohna i Růžičky zůstaly bez gólového vyjádření.

Začátek druhé třetiny se nesl v ofenzivním duchu. Hned v první minutě se hosté ocitli ve vyložené šanci, střelu Jurečky Duba vyrazil k volnému Klimkovi, který ani s pomocí Hubáčka nedopravil do odkryté branky. Na druhé straně byl efektní i efektivní Kanko, který se hned po vhazování nádherně trefil do pravého horního rohu.

Domácí měli další příležitosti ke zvýšení dvoubrankového náskoku. Hezkou individuální akcí se blýskl Polanský, který se proháčkoval přes dva soupeře, ale jeho následnou ránu Štěpánek kryl. U vítkovického gólmana stálo následně štěstí, když Kohn trefil v přesilovce tyč. Potě znovu agilní Polanský obral Kvapila na obranné modré čáře, ale k dokončení sólového úniku mu scházela větší rychlost.

Hosté byli střelecký aktivní, gólových šancí si však nevytvářeli takovém množství jako Třinečtí. Přesto vstřelení kontaktního gólu byli velmi blízko v přesilové hře v polovině zápasu, kdy Štefanka našel dvakrát mezi kruhy Stehlíka. Vítkovický bek ale jednou trefil Dubu, podruhé mu střelu zblokoval Zíb. A tak domácí trestali. Důrazný Růžička obral u mantinelu o kotouč Voráčka a předložil Polanskému, který nadvakrát pokořil Štěpánka.

Uspokojit se ale Třinečtí nemohli, v minulém vzájemném zápase dokázaly Vítkovice stáhnout čtyřbrankový náskok Ocelářů. I proto se domácí uchýlili v poslední třetině k důslednému bránění vedení a Vítkovice si prakticky nedokázaly vypracovat gólové příležitosti. Naopak z brejků neustále hrozili Třinečtí a jeden z nich využili, když Polanský ze samostatného úniku překonal Štěpánka počtvrté.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kohn (Polanský, M. Růžička), 25. Kanko (Hampl), 37. Polanský (M. Růžička), 56. Polanský. Rozhodčí: Šindler, Rudý - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3046.
Třinec: Duba - Zíb, Hrabal, Malec, Seman, Cartelli, Výtisk, Lojek, Andersons - M. Růžička, Polanský, Kohn - Martynek, Peterek, D. Květoň - V. Polák, Bonk, Tomas - Hampl, Podešva, Kanko. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Trnka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Voráček - Klimek, Burger, Hubáček - Treille, Štefanka, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Roman, Vrána, Šedivý. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: