Hlavní obsah

Liberec - Sparta 4:0Spartě se v Liberci nedaří, Bílí Tygři přesvědčivě zvítězili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Víšek 1 : 0
32. Bartovič 2 : 0
42. Blatný 3 : 0
50. Bartovič 4 : 0

Hokejisté Liberce porazili v utkání 31. kola O2 extraligy pražskou Spartu přesvědčivě 4:0. Pražanům se pod Ještědem nedaří, z posledních osmi duelů vyhráli jen jediný. Bílí Tygři si připsali na konto třetí vítězství po sobě, sparťané mají naopak na kontě stejnou sérii porážek. Hvězdou utkání byl Bartovič, který dvakrát skóroval a připsal si další bod za asistenci.

Článek

Oba celky nastoupily do zápasu s velkou marodkou, což se projevilo i na kvalitě hry v první třetině. Liberec začal aktivněji, ale ani při přesilovce se do větší šance nedostal. Rozhodčí nabídl Spartě stejnou výhodu a dokonce dvakrát po sobě, ale výsledek zůstal stejný.

Na první větší šance diváci čekali až do desáté minuty, když Klimentu hezky uvolnil Blatný, ale liberecký forvard sám před Přikrylem neuspěl. Poté musel i domácí brankář Pinc řešit pár ošemetných situací, ale svůj tým podržel. Hra byla nadále kostrbatá, až v závěru třetiny se puk dostal po ose Podkonický - Bartovič k obránci Malkamäkimu, který však pokusem o blafák Přikryla nepřelstil.

Druhé dějství přineslo podstatně líbivější podívanou. Nejprve se do solidní šance dostal obránce Čakajík, ale v poslední chvíli puk překvapivě netrefil. Poté domácí dostali příležitost si zahrát přesilovku pět na tři a už po 25 vteřinách rozradostnili své fanoušky, když Podkonický našel milimetrovou přihrávkou napříč brankovištěm Víška, který už dopravil puk za bezmocného Přikryla.

O chvíli minut později dostala Sparta stejnou výhodu, ale sehrála přesilovku hodně staticky a výrazněji Pince neohrozila. V 32. minutě Matějovský po individuální akci trefil tyč. Za pár vteřin už se mohli Liberečtí opravdu radovat. Kapitána Bartoviče v úniku fauloval Podlešák a sám postižený hráč blafákem do bekhendu překonal Přikryla. V závěru třetiny Sparta přidala a zamkla svého soupeře v jeho obranném pásmu. Pincovi však v rozmezí dvou minut dvakrát pomohla konstrukce brány proti Tonovi a obránci Hanzlíkovi.

Na začátku třetího dějství už na rozdíl tří branek zvýšil Blatný, když Přikryl neudržel střelu odraženou od zadního mantinelu a liberecký útočník pohotově doklepl do prázdné branky. Krátce nato musel brankář hostí vynuceně vystřídat, když inkasoval tvrdou ránu do masky. Liberečtí pokračovali v náporu a v nabídnuté přesilovce pět na tři přidali čtvrtou branku, když Bartovič z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě.

Sparta se po čtvrtém direktu už těžko zvedala a zápas se od té chvíle dohrával pouze z povinnosti.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Víšek (Podkonický, Bartovič), 32. Bartovič z trestného střílení, 42. Blatný, 50. Bartovič (Hunkes, Víšek). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:9, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Pinc - Holub, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Hunkes, Jareš - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Špaček, Dušek, Kica - Víšek, Blatný, Klimenta - Jech, Urban, Bárta. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Sparta: Přikryl (43. Chábera) - Macholda, Černošek, J. Mrázek, Gulaši, Jan Hanzlík, Vydarený, od 21. navíc Bolf - Ton, D. Výborný, Podlešák - Látal, Langhammer, Ručinský - Kafka, Hrdel, Koreis. Trenéři: Volek a Holaň.

Reklama

Související témata: