Hlavní obsah

Liberecký Bartovič má skvělou formu, Spartu skolil dvěma góly

LIBEREC

Ve skvělé formě hraje v současné době liberecký hokejový útočník Milan Bartovič. Ve čtvrtek rozhodl v oslabení deset sekund před koncem o třech bodech Bílých Tygrů v duelu s Pardubicemi, v neděli pomohl dvěma trefami skolit pražskou Spartu. A navíc si připsal ještě jednu asistenci při klíčovém vedoucím gólu.

Článek

„Jsem rád, že mi to tam padá. Věřil jsem si i na trestné střílení za stavu 1:0. Bylo nařízeno po faulu na mě, šel na něj automaticky a vůbec jsem se nerozmýšlel, jestli mám jet penaltu nebo ne. Zkusil jsem kličku na bekhend nahoru, a to se těžko chytá,“ líčil slovenský forvard, který dostává hodně prostoru na ledě.

„To mi pomáhá k sebevědomí. Naše lajna chodí na led při přesilovkách i v oslabení. Jsme už trochu starší hráči a cítíme, že to na nás stojí,“ pokračoval Bartovič. „Velkým plusem byl Blatného gól na 3:0 na začátku třetí třetiny. Tím jsme se uklidnili a přidali jsme ještě jednu branku v přesilovce pěti proti třem,“ vykládal se 17 góly nejlepší liberecký střelec v soutěži.

Brankář Marek Pinc vychytal v této sezóně počtvrté čisté konto.„Bráníme výborně jako tým a spoléháme na brejky. Zdobí nás bojovnost a víme, že nemůžeme hrát nějaký krásný hokej. Když při té obětavosti dáme nějaké góly, tak to většinou stačí na body. Nejvíc mi proti Spartě zatrnulo ve druhé třetině, kdy hosté trefili horní tyčku,“ ohlédl se za zápasem.

Liberecký trenér Jiří Kalous ani po jasném vítězství nepropadl přehnané euforii. „V první třetině to byl opatrný hokej z obou stran. Zlomové momenty přišly ve druhé části. Byly jimi naše proměněná přesilovka pěti proti třem a ještě využité trestné střílení. Tyto aspekty převážily misku vah na naši stranu. Pak jsme utkání kontrolovali a odehráli jsme zápas velmi dobře směrem do obrany. Ale nemáme důvody k jásaní, protože i tohle vítězství nás stálo hodně sil,“ pravil kouč Bílých Tygrů.

Sparta prohrála potřetí v řadě

Sparta potvrdila, že se jí v Liberci letos nedaří. V prvním vzájemném utkání na severu Čech prohrála 0:5, ani napodruhé nedala gól. Pražané prohráli už potřetí v řadě. Co na to asistent trenéra Miloš Holaň?

„Do Liberce jsme přijeli bez šesti hráčů z prvních dvou pětek. Chyběli například Broš, Kratěna, Netík a Hromas, což není příznivá situace. Podřídili jsme taktiku dobré obraně, což se nám v první třetině dařilo. Jakmile jsme dostali první gól, všechno se změnilo. Nemohli jsme se prosadit přes dobře organizovanou defenzivu Liberce a Marka Pince jsme prakticky neohrozili. Nemusel vytahovat žádný těžký zákrok. Nešly nám přesilovky,“ viděl příčinu prohry.

Obránce Marek Černošek litoval velkého počtu oslabení: „Pravdou je, že jich bylo zbytečně moc. V těchto pasážích nám ubylo nejvíc sil. Ukázalo se, že přesilovky rozhodují zápasy, domácí byli při nich úspěšnější. Nezachytili jsme jejich nástup ve druhé třetině. S Libercem jsme za poslední dva roky prohráli snad sedmkrát.“

Reklama

Související témata: