Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 3:4Červenka v nastavení trefil výhru Slavie v Českých Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kadlec 0 : 1
34. Květoň 1 : 1
41. Kůrka 1 : 2
47. Vak 2 : 2
52. Gulaš 3 : 2
58. Roth 3 : 3
62. Červenka 3 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté pražské Slavie zvítězili ve 31. kole O2 extraligy na ledě Českých Budějovic 4:3 v prodloužení. Dramatický zápas rozhodl svou brankou v čase 61:14 nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka. Jihočeši po sérii pěti výher prohráli podruhé za sebou.

Článek

Již po 15 vteřinách hry našel Špelda dlouhým pasem na útočné modré čáře Kůrku, jenž sice v rychlé jízdě nezakončil, ale vynutil si faul obránce Janka. V následné přesilovce měl velkou příležitost Kadlec, při zakončení mu však nepřálo štěstí. Stejně se vedlo po skončení přesilovky domácímu Sailerovi, jemuž nahrával Šimánek. Při trestu Jelínka ohrožoval Nerudu v brance Slavie znovu Sailer, po něm i Gulaš s Mikeskou, ale marně.

V polovině úvodního dějství propadl ve středním pásmu obránce Tůma a Sklenář s Jelínkem jeli dva na jednoho, na Turka ale nevyzráli. Jihočeši pak měli více než minutu a půl početní výhodu pět na tři, ale s výjimkou Gulašovy žabičky na číhajícího Mikesku u levé tyčky nic nevymysleli. Ve 14. minutě Melichárek využil zaváhání slávistů, jeho střelu však zastavil Neruda. V závěru třetiny seděl za katrem Snopek, hosté vytvořili zámek v útočném pásmu a Slobodovu střelu od modré přesměroval zblízka za Turkova záda Kadlec.

Kuriózní situace nastala při trestu Beránka na začátku druhého dějství, kdy domácí uzavřeli soupeře v jeho pásmu a hráli v šesti proti čtyřem. Rozhodčí si toho všimli až za drahnou chvíli a poslali tým Mountfieldu na dvě minuty do čtyřech. Z drtivého tlaku Slavie vyplynula pouze Tomicova příležitost, kterou Turek famózním zákrokem zneškodnil. Budějovičtí si brzy vykoledovali další tresty a když ke Snopkovi usedl na lavici hanby také Tůma, hráli Pražané 49 vteřin pět na tři. Vzali si oddechový čas, aby se poradili, ale jejich počínání na ledě ke zvýšení náskoku nevedlo.

Rovněž domácí byli bezzubí při vyloučení Vondrky, potom se ale Květoň vydal na výlet přes polovinu kluziště, prosmýkl se kolem několika hráčů a střelou švihem zavěsil puk do levého horního růžku Nerudovy klece. Povzbuzeni vyrovnávacím gólem se Jihočeši vehementně tlačili dopředu, ale brankář Slavie úspěšně čelil střelám Hřebejka, Vaka i Gulaše.

V úvodu třetí třetiny hráli Pražané znovu v pěti proti třem a Kůrka z Beránkovy přihrávky poslal puk zblízka do odkryté branky Budějovic. Pokus Micky o rychlé vyrovnání se minul účinkem, neujal se ani Snopkův nápřah od modré čáry. Úspěšný byl teprve v přesilovce Vak, jehož střelu ze dvou metrů nechtěně tečoval do vlastní klece padající obránce Drtina. V 52. minutě vypálil od modré Sloboda a po Havlově teči proletěl puk budějovickým brankovištěm, ale za čáru si cestu nenašel.

Hned v protiakci Veselý v útočném pásmu odzbrojil Drtinu a perfektně našel najíždějícího Gulaše, jenž nechytatelnou střelou z pravé strany zařídil vedení Jihočechů. Při vyloučení Veselého pálil Červenka vedle a poté Snopek vyhodil kotouč přes mantinel a hosté z přesilovky pět na tři vytěžili vyrovnávací trefu, kterou zaznamenal nápřahem od modré Roth.

V prodloužení se neujala bomba Snopka od modré, před Turkem neuspěl ani diváky vypískaný Kůrka, ale poté rozhodl o prémiovém druhém bodu pro Slavii Červenka.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 3:4 v prodl. (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 34. L. Květoň (Gulaš), 47. Vak (Sailer), 52. Gulaš (Veselý, Ptáček) - 19. Kadlec (Sloboda, Červenka), 41. Kůrka (Beránek, Roth), 58. Roth (Žižka, Tomica), 62. Červenka (Žižka). Rozhodčí: Pešina, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:8, navíc Vondrka (Slavia) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 5133.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Jank, Snopek, Tůma, Kotaška, Melichar - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, J. Drtina, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - D. Hruška, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, M. Čermák, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama