Hlavní obsah

Plzeň se už vyhoupla na první místo, Boleslav zdolala v prodloužení

MLADÁ BOLESLAV

Extraliga má nového lídra. Plzeňští hokejisté vyhráli v neděli na boleslavském ledě 4:3 v prodloužení a bodový zisk z desátého zápasu v řadě je posunul už do čela tabulky. Hostující kapitán Martin Straka přihrál na vítězný gól a bodoval už ve čtrnácti utkáních v řadě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost plzeňských hokejistů z výhry nad Mladou Boleslaví

Článek
Fotogalerie

Obránce Hanzlík po 25 vteřinách nastavení navlékl už šestý korálek na vítěznou šňůru Plzně, která je tak po Vítkovicích, Zlínu a Třinci dalším celkem zažívajícím v této sezóně slastný pocit z první příčky. „Šance dostat se do čela tabulky byla pro nás takovou malinkou motivací navíc, abychom se snažili z Boleslavi nejet s prázdnou,“ přiznává trenér Marian Jelínek.

Ze šatny hostů zněl vítězný pokřik. „Je hezký, že vedeme ligu, po 31 kolech to ale ještě nic neznamená. Moc se na tabulku koukat nechceme, každopádně je dobře, že nás teď hokej hodně baví. Mladí tam lítají, my staří to trochu zklidníme a dohromady to skvěle šlape. V kabině je znát velká pohoda a na ledě tým nic nevzdává. Charakter ukázal i teď při otáčení zápasu v Boleslavi, když jsme hráli ve druhé třetině namyšleně vlastní přesilovky, takže domácí udeřili v oslabení,“ říká kapitán Martin Straka, jenž asistoval u třetí i čtvrté branky.

Zapsal se tak už ve čtrnácti utkáních po sobě do kanadského bodování, s bilancí 15+22 je na jeho druhém místě. „Každá série je velice křehká, ale ta Martinova hodně úzce souvisí s našimi úspěchy, je klíčovou postavou. Ale pozor, Plzeň není jenom Straka, skvěle teď hrají i Vampola, Vlasák, Modrý a vyplatilo se dát prostor mladým. Hráči dvacítky Jeřábek a Kovář skvěle chytli příležitost, daří i dalším juniorům jako jsou Stránský, Lev či Pitule,“ líčí kouč.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 3:4 v prodl. (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Pabiška (Král), 24. Pabiška (Král), 38. Král z trestného střílení - 17. Adamský (Vampola), 32. Vampola (Jiří Hanzlík), 37. Vlasák (Straka, Jan Kovář), 61. Jiří Hanzlík (Straka, Vlasák). Rozhodčí: Husička, Turčan - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 2:1. Diváci: 3920.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Nouza, Boháč - Fabuš, Macho, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Pitule, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: