Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 3:2Zlín porazil Karlovy Vary i potřetí v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hamrlík 1 : 0
20. Důras 2 : 0
46. Balaštík 3 : 0

ZLÍN

Třetí triumf ve třetím vzájemném utkání sezóny si ve 31. kole O2 extraligy připsali hokejisté Zlína proti Karlovým Varům. Hostující Energii zdolali Berani těsně 3:2. Rozhodující náskok si domácí zajistili už v úvodní třetině, kterou vyhráli 2:0. Vítězný gól obstaral kapitán Jaroslav Balaštík, který ve 46. minutě zvyšoval na 3:1. Obhájce titulu si připsal třetí prohru po sobě a z posledních devíti utkání zvítězil jen ve dvou případech.

Článek

Zápas začal ve svižném tempu a již ve druhé minutě měl šanci Dej, ale gólman Sedláček byl na místě. Horko bylo i před hostující klecí zásluhou Noska a Balaštíka. Ve čtvrté minutě byl vyloučen za hákování Dobroň a Zlínu se naskytla úvodní přesilovka v utkání. Elitní Leškova řada si vytvořila tlak, ale brankář Mensator zasahovat nemusel. Ohrozil ho pouze Lučka střelou od modré čáry.

Početní výhoda se naskytla i hostům, neboť za kart odešel Linhart, ale Sedláček byl bez práce. Berani měli v první třetině téměř tři a půl minuty přesilovku pět na tři, neboť Dej vyfasoval dva menší tresty a k němu si přisedl ještě Parýzek. Domácí uzamkli soupeře v obranném pásmu a Hamrlík přesnou bombou od modré čáry poslal Zlín do vedení. Berani mohli vedení ještě zvýšit, ale při dvouminutovém pokračování hry pět na tři neuspěli. Před Mensatorem předvedli jen sérii přihrávek bez finálního zakončení, když tři hostující hráči zahráli velmi obětavě.

Srdnatý souboj s řadou osobních soubojů pokračoval i v dalších minutách. Domácí těsné vedení zvýšili gólem do šatny. Rachůnek ideálně našel 13 sekund před první sirénou volného Důrase, který v samostatném úniku prostřelil Mensatora mezi betony.

Obě mužstva pozorně bránila ve druhé třetině obranné pásmo a brankáři na obou stranách příliš práce neměli. Vary snížily v polovině zápasu nepříznivý stav, když nejdříve střela Dobroně proletěla brankovištěm. Trefil se však až Kumstát, který projel z rohu kluziště až před Sedláčka a potrestal prohřešek Lučky.

Úřadující mistr měl příležitost vyrovnat při vyloučení Hamrlíka, ale Sedláček si poradil s nebezpečnou střelou Muchy, která ho nepříjemně trefila do masky. Hra byla vyrovnaná, oba týmy poté nevyužily další přesilovku. Ještě před koncem mohl srovnat stav Melenovský, naštěstí pro zlínské barvy však těsně minul branku.

Zlín získal na začátku třetí třetiny opět dvoubrankový náskok v druhé využité přesilovce, když kapitán Balaštík načal třetí stovku extraligových gólů. Domácí mohli náskok pojistit, ale Leška a Balaštík ve stoprocentních šancích zaváhali. Přišel zákonitě trest, když navrátilec z trestné lavice Pletka prostřelil Sedláčka. Závěrečný nápor hostů utnulo vyloučení Hluchého, v krátké power play Vary už třetí gól přidat nestihly.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Hamrlík (Nosek, Leška), 20. Důras (Rachůnek), 46. Balaštík (Hamrlík, Leška) - 31. Kumstát (Dobroň, Skuhravý), 52. Pletka (Kristek, Melenovský). Rozhodčí: Minář, Rudý (SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. Diváci: 4378.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Mucha, Tribuncovs, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Pletka, Kristek, Dej - Skladaný, Melenovský, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: