Hlavní obsah

Hokejisté Zlína otočili zápas s Kladnem a vyhráli na nájezdy

Jirka G. NovákSport.cz

Hokejisté Zlína jsou alespoň do pátku v čele hokejové O2 extraligy. Pomohla jim k tomu úterní výhra 3:2 po samostatných nájezdech v předehrávaném zápase 35. kola s Kladnem. Zlín sice ve svém posledním domácím utkání v tomto kalendářním roce prohrával na konci druhé třetiny o dvě branky, přesto už v první minutě třetí části vyrovnal. Rozhodující nájezd pak proměnil Jaroslav Balaštík.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují po vítězství nad Kladnem.

Článek

Prvních deset minut fanoušci příliš pohledných akcí neviděli, nicméně více práce měl překvapivě domácí gólman Sedláček. Ať už to bylo při šanci Bílka nebo dělovce Kaberleho z dálky. V jedenácté minutě se dokonce hosté dostali do vedení, když v přesilovce dorazil střelu Trončinského do sítě Eberle.

Zlín poté zvýšil obrátky. Balaštík ale mířil vedle a Kopřiva si vzápětí poradil jak se střelou Lešky, tak i dorážkou Köhlera zblízka. Balaštík i Köhler kladenského brankáře neprostřelili ani v přesilové hře na konci první třetiny.

Zlínský Bedřich Köhler se snaží překonat kladenského brankáře Miroslava Kopřivu.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Na začátku druhé části přišla další rána. Zlínská obrana nechala svého brankáře na holičkách a Bílek v 25. minutě zvýšil na 2:0 pro Kladno. A to ještě Sedláček chytil velkou šanci Frolíka a Stieler nastřelil v přesilovce tyčku. Na druhé straně se Kopřiva blýskl při šancích Vlacha a Balána. Osm vteřin před druhou přestávkou byl vyloučen hostující Stieler a Zlín dokázal takřka nemožné - v poslední vteřině snížil Kubiš.

Ani to ale domácím nestačilo, už po 48 vteřinách třetí třetiny se prodral před Kopřivu Köhler a vyrovnal. Zlínských bylo plné kluziště, v 47. minutě prokličkoval až před Kopřivu Vlach, ale hosty zachránila rychlá lapačka kladenského gólmana. Zato kladenští obránci působili i nadále značně chaoticky a jejich spoluhráči z útoku se dostali k ohrožení domácí branky jen sporadicky.

Kaberle ještě navíc svým vyloučením v 59. minutě nabídl Zlínu přesilovku, kterou však domácí nevyužili a o vítězi zápasu nakonec nerozhodlo ani prodloužení. V první sérii nájezdů neuspěli nejzkušenější Procházka a Leška, poté kralovali oba brankáři. A když se trefil Balaštík, hostujícímu Eberlemu ve finální fázi sjel puk.

HOKEJOVÁ O2 EXTRALIGA - 35. kolo:
PSG Zlín - Geus Okna Kladno 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)ON-LINE
Branky a přihrávky: 40. Kubiš (Míka, Švrček), 41. Köhler (Leška, Hamrlík), rozhodující nájezd Balaštík - 11. Eberle (Trončinský, Dlouhý), 25. Bílek (Dlouhý). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Kučný, Galvas - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Finsterle, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Kladno: Kopřiva - Trončinský, F. Kaberle, Toman, J. Dlouhý, Šmach, V. Kameš, Růžička - Branda, Bělohlav, M. Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl. Trenéři: Müller a P. Kasík.

On-line přenosy zajišťuje http://www.hokej.cz/ ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama

Související témata: